СДС поиска избори до края на годината

03 септември 2013 в 16:13 1599 4

Лидерът на СДС Божидар Лукарски
Лидерът на СДС Божидар Лукарски

СДС настоява за незабавната оставка на кабинета Орешарски, нови парламентарни избори преди края на годината и налагане на морал и почтеност в политиката. Това се посочва в декларация на Националния изпълнителен съвет на сините „относно 100 дни бездействие на кабинета Орешарски”.

Съюзът на демократичните сили подкрепя “справедливите искания на протестиращите български граждани, които повече от 80 дни настояват за оставката на правителството. Правителство, което вече 100 дни показва своята безпомощност и некомпетентност”.

100 дни управление на безпринципния кабинет „Орешарски” показа, че то се свежда единствено до множество скандални и немотивирани смени и назначения в институциите. Направен бе опит за връщането на станали скандално известни кадри от управлението на Тройната коалиция. За това време правителството не показа воля за справяне с проблемите на хората в икономическата и социалната сфера, а показа един единствен ясен приоритет, и той бе на всяка цена запазване на властта и статуквото в управлението, категорични са сините.

От СДС призовават „всички демократично мислещи и отговорни хора, партийни и безпартийни да излезем пред Народното събрание на 4 септември и да заявим ясно своята гражданска позиция, че няма да търпим отново Тройна коалиция и провалени политици на прехода да ни управляват”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews