Самолетна катастрофа на Летище Варна (видео+снимки)

Елица Мартинова 24 май 2013 в 11:09 19662 10

Самолет аварира на Летище Варна, Снимка: БГНЕС
Самолет аварира на Летище Варна, Снимка: БГНЕС

Лека самолетна катастрофа е станала в петък сутрин на Летище Варна. При инцидента са пострадали двама пътници, които са откарани за лечение в болница „Св. Анна“.

Самолет, пристигащ от Лайпциг, е излязъл от пистата при кацането малко след 10 ч.

При леката катастрофа по-сериозно са пострадали две жени - на 71 и 81 години, които са със счупени крайници. Те са получили фрактурите по време на евакуацията от самолета. Екипи на спешна помощ незабавно са ги откарали в болницата „Св. Анна“ във Варна.

Шефът на спешната помощ в града Мая Рашева коментира, че е било истински късмет, че хората не са получили по-сериозни наранявания. Тя обаче заяви, че не знае повече подробности за самоличността на пострадалите.

От полицията потвърдиха за инцидента, но служителите на летището засега отказват подробности.

Справка на OFFNews показва, че става въпрос за самолет на българската авиокомпания Air Via. Самолетът е кацнал на летището във Варна в 10.18 ч.

След аварията всички 172-ма пътници са били евакуирани от пистата. 

Обстоятелствата около инцидента все още се изясняват. Не е изключено обаче лошото време да е причинило катастрофата - по време на полета над Варна се изсипа пороен дъжд, придружен със силни ветрове.

Директорът на Летище Варна Димитър Костадинов обясни, че при приземяването си самолетът се е отклонил от пистата с повече от 200 метра. 

Летището във Варна беше затворено в продължение на 3 часа. В момента дейността му е възобновена. До отварянето на летището три полета са били пренасочени към летището в Бургас. 

Към Варна вече са тръгнали представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" към министерството. 

Последният подобен инцидент беше през 2007 година, като при него нямаше пострадали. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!