Събранието в Сливен започна с кавги и конспирация

23 февруари 2013 в 12:51 2054 5

Срещата в Сливен. Снимка: БГНЕС
Срещата в Сливен. Снимка: БГНЕС

Със скандал и конспирация започна събранието на лидерите на протестите, което се провежда в Сливен.

Организаторите допуснаха журналисти до събитието само в началото, след което беше решено, че форумът ще е таен.

Още в началото на срещата хората, които имат връзка с някаква партия, бяха помолени да напуснат.

Една жена, която стана и призна, че членува в партия, беше изпратена с аплодисменти от залата за достойната постъпка.

Веднага след това започнаха скандалите. Организаторите с полиция изгониха двама души от Сливен. В единия от тях – Момчил Лазаров, беше намерен спрей. Той обясни, че винаги ходел със спрей и може да го остави на полицията, но беше изведен от залата с шумен скандал.

Лазаров заяви, че е един от основните организатори на протестите в Сливен – осигурявал уредбата и оркестър за протестите. Бесен е, че 20 дни организирал протестите, а сега не е допуснат до залата.

Лазаров е управител на газ станция, имал 30 работника, а сега са му останали само двама.

Заедно с него бе изгонен и Живко Бъчваров, който обясни, че преди няколко дни е подал сигнал в полицията,че хора от „Атака“ се опитват да яхнат протестите и именно те били в залата като представители на Сливен.

Това, че представителите на Сливен са от „Атака“, беше отречено от други участници в протестите в града, които доброволно останаха пред залата и обясниха, че вътре имат свой представител, който не е от „Атака“ и са го упълномощили да ги представлява.

Към срещата има огромен медиен интерес.

Не можем да гарантираме, че някой от тези 100 души в залата няма да каже някоя глупост и журналистите да я извадят от контекста, обясниха част от участниците в срещата.

Според други обаче вътре конспиративно се подготвя създаването на нова партия. Очаква се ядрото да е от някогашното движение „Сила“, което организираше протестите срещу високите цени на горивата, и се разцепи, след като бе овладяно от Алексей Петров. Към момента това обаче са само странични коментари.

Очаква се скоро да има пресконференция, на която обясни какво се е говорило на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!