Събранието в Сливен започна с кавги и конспирация

Последна промяна на 23 февруари 2013 в 12:51 1461 5

Срещата в Сливен. Снимка: БГНЕС
Срещата в Сливен. Снимка: БГНЕС

Със скандал и конспирация започна събранието на лидерите на протестите, което се провежда в Сливен.

Организаторите допуснаха журналисти до събитието само в началото, след което беше решено, че форумът ще е таен.

Още в началото на срещата хората, които имат връзка с някаква партия, бяха помолени да напуснат.

Една жена, която стана и призна, че членува в партия, беше изпратена с аплодисменти от залата за достойната постъпка.

Веднага след това започнаха скандалите. Организаторите с полиция изгониха двама души от Сливен. В единия от тях – Момчил Лазаров, беше намерен спрей. Той обясни, че винаги ходел със спрей и може да го остави на полицията, но беше изведен от залата с шумен скандал.

Лазаров заяви, че е един от основните организатори на протестите в Сливен – осигурявал уредбата и оркестър за протестите. Бесен е, че 20 дни организирал протестите, а сега не е допуснат до залата.

Лазаров е управител на газ станция, имал 30 работника, а сега са му останали само двама.

Заедно с него бе изгонен и Живко Бъчваров, който обясни, че преди няколко дни е подал сигнал в полицията,че хора от „Атака“ се опитват да яхнат протестите и именно те били в залата като представители на Сливен.

Това, че представителите на Сливен са от „Атака“, беше отречено от други участници в протестите в града, които доброволно останаха пред залата и обясниха, че вътре имат свой представител, който не е от „Атака“ и са го упълномощили да ги представлява.

Към срещата има огромен медиен интерес.

Не можем да гарантираме, че някой от тези 100 души в залата няма да каже някоя глупост и журналистите да я извадят от контекста, обясниха част от участниците в срещата.

Според други обаче вътре конспиративно се подготвя създаването на нова партия. Очаква се ядрото да е от някогашното движение „Сила“, което организираше протестите срещу високите цени на горивата, и се разцепи, след като бе овладяно от Алексей Петров. Към момента това обаче са само странични коментари.

Очаква се скоро да има пресконференция, на която обясни какво се е говорило на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2013 в 19:01

Не са безпартийни!!! Представителя на Добрич- Пепа Рашева НЕ Е!

Пепа Рашева, гражданско движение „Достойни българи“: АТАКА не работи само предизборно, а се грижи за българите цял мандат
АТАКА не работи само един месец предизборно, както правят всички останали партии, а се грижи за българите през целия мандат. Това сподели пред екипа ни след срещата на Волен Сидеров с добричлии Пепа Рашева – участник в гражданско движение „Достойни българи“. Според нея най-важни качества у лидера на националистите са искреността и желанието, с което той говори. „Личи си, че наистина е загрижен за това, което се случва в страната, а думите му определено се покриват и с делата на партията“, добави още Рашева. По думите й, национализмът е единственият път за България в момента. „Само така страната ни ще може да се опази от външно влияние“, категорична бе Пепа Рашева. Според колегата й Еньо Павлов, Сидеров е най-искреният политик у нас. „Той е човек, който с всички сили се бори за доброто на България от доста години насам, а това се доказва с постоянството му в защитаване на българските интереси“, каза още Павлов. И допълни, че концесиите са най-лошото нещо за страната ни, тъй като това е един вид легално разграбване.

23.02 2013 в 17:57

Каква "изненада"!Вчера миленчо-то се добра до тази сбирка - и обикновените номера стартират.

23.02 2013 в 17:08

Въпросът за мен е: "Ще излязат ли с разумни искания и доколко ще ги защитават?". Принадлежността към неофициалните анархистки движения по-скоро говори за партийна необвързаност. Не говори обаче нищо за политическата им компетентност и способности, така че ще чакам пресконференцията, а после и кръглата маса с президента. Ако и те обаче се юрнат за ВНС, изхвърляне на ЕРП-тата и т.н., ще е ясно, че повече няма кой знае какъв смисъл да се следи цялата бутафория. Ще бъдат дадени няколко козметични отстъпки, а после всичко ще е постарому. Това, че ще се институционализира гражданското участие значи, ще ще бъдем залени с куп нови НПО-та, зад които стоят старите мафиоти под нов бранд.

23.02 2013 в 16:10

Съмняваме се, че всички в залата са безпартийни. Това така или иначе почти целия протест се организира от групите: Анонимус България, Проектът Венера, Съпротива, Окупирай България и още няколко, които са се присламчили допълнително. Във Фейсбук веднага си проличават хората движещи идеята и какво са правили до сега. Който му се занимава да проверява. Успех на всички! Просто се гответе за яко бачкане! И не си мислете, че парите няма да заиграят на масата!
Подгответе се още от сега.

23.02 2013 в 14:45

Изборът на Сливен от организаторите на протестиращите е свързано с факта,че това е първият град в България, който детронира Лечков, с право и днес достойно защитава името на "градът на стоте воеводи".