С 32% са увеличени заплатите в кръвните центрове

03 февруари 2013 в 12:29 975 0

Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС

Увеличението на заплатите в кръвните центрове е над 32 процента, обяви във Варна министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, предаде БНР.

Аз спазих своето обещание и считано от първи януари с още 16,6 процента са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове на страната не само във Варна. По този начин увеличението за тях е с над 32 процента, считано от 1 ноември миналата година, каза здравният министър.

Решихме въпроса в момент на криза, когато съкращавахме капиталови разходи, вложихме ги обаче в това хората да бъдат наистина добре възнаградени за труда си, каза още Атанасова. Тя допълни, че в Министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани, а всички икономисани средства са раздадени за увеличение на заплатите на работещите в спешните центрове, държавните психиатрични болници и в кръвните центрове.

Десислава Атанасова, премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова откриха новото отделение по гастроентерология в многопрофилната болница "Света Анна" във Варна.

На 1 март в университетската болница "Света Марина" в морската столица ще лъде открит първият в страната циклотрон, който ще допринесе за диагностиката на онкоболните, информира премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови