Русначе в кома, след като било затрупано с пясък на плажа в Приморско

Вероника Шербанова 15 август 2013 в 11:36 6651 11

Линейка, снимка:БГНЕС
Линейка, снимка:БГНЕС

12-годишно момче от Русия изпадна в кома, след като било затрупано с пясък на плажа в Приморско. Детето е прието в тежко състояние в болницата в Бургас, съобщи "Фокус".

Детето пристигнало на тренировъчен лагер по баскетбол на 5 август. Докато били на плажа няколко от момчетата решили да копаят дупки, които да използват като укрития.

Част от тях копаели, а други носели вода, за да втвърдят пясъка. Повечето момчета се отегчили и влезли във водата. Пострадалото момче обаче останало да копае, като седяло на дъното на една от дупките на дълбочина около 1,5 метра.

В един момент струпаният отстрани и вече прокопаният пясък поддали и се срутили върху детето, което останало затрупано, обясниха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Ръководителите опитали веднага да му помогнат, но спасяването му се забавило, тъй като теренът бил осеян с дупки и те не успели да открият веднага срутилата се.

Няколко минути по-късно към тях се присъединили пристигналите на мястото полицаи и огнеборци и момчето било извадено от пясъка. Оказана му е първа помощ, след което е откарано в болницата в Бургас.

То е настанено в реанимацията на болницата с тежки дихателни проблеми и отток на мозъка, обясни временният директор на лечебното заведение д-р Бойко Миразчийски.

По думите му детето най-вероятно е престояло много време под пясъка, докато го извадят, и в част от времето момчето не е имало сърдечна дейност и дишане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!