Роми набиха горски надзиратели

17 септември 2013 в 18:03 4851 11

Незаконна сеч
Незаконна сеч

Група от 20 души от ромския квартал край Самоков нападнаха трима горски служители, които опитаха да осуетят незаконна сеч. 

По време на дежурство в района на местността "Ридо" край Самоков, трима горски служители забелязали каруца, натоварена с дървесина. Спрели я за проверка и при опит да я задържат единият от нарушителите се обажда по телефона за подкрепление.

В резултат много бързо се събира група от 20-ина души от близкия ромски квартал, които се нахвърлят срещу горските надзиратели. Единият от тях е пострадал сериозно, след като е ударен по главата със синджир от каруцата. В момента той е на лечение в болницата в Самоков.

Другият негов колега е получил наранявания по ръката и крака и след като е прегледан, е пуснат за домашно лечение.

Директорът на горското стопанство инж. Владимир Малинов веднага е информирал за инцидента началника на Районното управление на полицията в Самоков, откъдето е получил уверение, че нарушителите ще бъдат задържани.

Това е Първи по-сериозен опит за саморазправа с горски надзиратели от началото на годината е регистриран на територията на "Държавно горско стопанство - Самоков", съобщиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, в чиято структура е стопанството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!