Роми искат доживотен затвор за охранител, стрелял по дете

Последна промяна на 06 март 2013 в 10:08 1870 6

Роми протестираха пред Съдебната палата в София. Снимка OFFNews
Роми протестираха пред Съдебната палата в София. Снимка OFFNews

Над 50 роми се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата с настояване за доживотна присъда за охранителя, който застреля 16-годишния Велин.

На 2 март 50-годишният охранител на депото в квартал „Подуяне” застреля 16-годишния Велин и рани 14-годишния му приятел Камен, докато се опитваха да откраднат желязо от депото.

Днес протестиращите роми искаха доживотна присъда и най-тежки наказания за стрелеца, тъй като според тях е недопустимо без значение какъв е мотивът да се стреля по дете. Пред входа на Съдебната палата деца от ромски произход са издигнали плакати със снимката на убитото момче и лозунги с надписи: „Убиха ни детето. Искаме справедливост”, „Защо убивате децата ни като кучета”, „Смърт за убиеца”.

Бащата на убитото момче заяви, че стрелецът трябва да получи най-тежко наказание и правосъдната система да покаже, че има справедливост. Днес Софийски градски съд ще гледа мярката за неотклонение на Петко Еленков, което е и причината ромите да протестират пред сградата на Съдебната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 12:19

Дори и да не знае да чете това 16 годишно "дете" много добре знае, че преди 3 години в същия район отново беше стреляно по едни хора, които се "разхождаха" в същия обект.

06.03 2013 в 12:17

На шега не се влиза в охраняем обект с високи огради и врати, на които пише "ВЛИЗАНЕТО ЗАБРАНЕНО ! ВНИМАНИЕ ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА".

Съд за родителите оставили това "дете" без надзор.

06.03 2013 в 12:02

Поне 30 години за този боклук. Независимо цигани или не. Става въпрос за стрелба по деца. Утре ще влезат на шега децата и ще ги застреля някакъв такъв боклук.

06.03 2013 в 11:12

1. Че ще бъде осъден това е ясно.
2. Против съм най тежкото наказание за човек, който си е вършил работата на охранител. Ако всички които си пазят собствеността бъдат осъдени, циганите ще разграбят и останалото, което не е разграбен в тази държава.
3. Дали застреляния е дете е малко спорно. Циганите се женят и имат деца още на 13 - 14 години. Така, че циганин на 16 години съвсем не е дете.
4. Всеизвестно е, че циганите си пращат децата да крадат, защото не са наказателноотговорни и не ги съдят. Да се осъдят родителите, за това, че не са си гледали детето, и са допуснали то да влиза в чужда собственост.
5. Искам да имам право да стрелям по всеки който ми влиза в собствеността.
6. Тези цигани утре като откраднат някоя релса от жп пътя и влака се обърне, и това доведе до десетки жертви, тогава ще защитаваме ли отново КРАДЦИТЕ ?

06.03 2013 в 10:39

На учителите ръцете са вързани - нямат никакъв инструментариум да озаптват идиотчетата в час. (Освен молбите, които естествено не дават резултат при невъзпитаните.) Резултатът е видим - нямат сили и време да образоват качествено останалите деца.
Да вържем охранителите и да дадем царството на обирджиите. Какво става с политиката на сдържането? Още няма ядрена война единствено заради страха от последствията за всички.
НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ ЗА ВЛИЗАНЕ ЗА КРАДЕНЕ СЕ МРЕ И ДА ВИДИМ НА КОЛКО ЩЕ ИМ СТИСКА!

06.03 2013 в 10:12

Ром цяло изречение не мож написа сам, хайде сега.. Някой ги подкокоросва тези...


Ще го осъдят на толкова, колкото е по закон!!!