Роми искат доживотен затвор за охранител, стрелял по дете

06 март 2013 в 10:08 2420 6

Роми протестираха пред Съдебната палата в София. Снимка OFFNews
Роми протестираха пред Съдебната палата в София. Снимка OFFNews

Над 50 роми се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата с настояване за доживотна присъда за охранителя, който застреля 16-годишния Велин.

На 2 март 50-годишният охранител на депото в квартал „Подуяне” застреля 16-годишния Велин и рани 14-годишния му приятел Камен, докато се опитваха да откраднат желязо от депото.

Днес протестиращите роми искаха доживотна присъда и най-тежки наказания за стрелеца, тъй като според тях е недопустимо без значение какъв е мотивът да се стреля по дете. Пред входа на Съдебната палата деца от ромски произход са издигнали плакати със снимката на убитото момче и лозунги с надписи: „Убиха ни детето. Искаме справедливост”, „Защо убивате децата ни като кучета”, „Смърт за убиеца”.

Бащата на убитото момче заяви, че стрелецът трябва да получи най-тежко наказание и правосъдната система да покаже, че има справедливост. Днес Софийски градски съд ще гледа мярката за неотклонение на Петко Еленков, което е и причината ромите да протестират пред сградата на Съдебната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!