Провокатори хвърлят пиратки по полицията

08 октомври 2013 в 21:31 4003 15

Снимка: Константин Павлов
Снимка: Константин Павлов

Очакване за сериозна провокация пред парламента витае сред протестиращите. 

За първи път от много време насам в протеста се включиха момчетата с качулки и бръснати глави, които приличат на футболни хулигани. Припомняме ви, че иманно те бяха в епицентъра на сблъсъците от 19 февруари, след които Бойко Борисов подаде оставка.  

Тази вечер точката на конфликт се оказаха загражденията между парламента и БАН. Няколко момчета успаха да ги разкъсат и това доведе до сблъсъци с полицията. Инициаторите на тази атака бяха непознати лица за протеста. Малко след това от задните редове полетяха бомбички и пиратки, които гръмнаха зад полицаите. Последваха нови сблъсъци пред  паметника на Цар Освободител.

Целият площад е обграден от полицаи, които са поне колкото протестиращите. Според различна информация (и от средите на МВР) са докарани подкрепления от страната, с които общият брой на полицаите в центъра на града тази вечер е около 2000 души. Не се забелязват полицаи с жилетки "Антиконфликт". 

Малко след 21.30 ч. група протестиращи отиде при служебния вход на Народното събрание. Незабавано бе загасено осветлението в района, стотина полицаи заеха позиции срещу тях, но до сблъсъци не се стигна. Чуха се викове "На светло" и протестиращите се върнаха пред централния вход. На площада все още има около 500 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!