Протест на медици в Стара Загора заради промени в ръководството на болницата

Вероника Шербанова 16 август 2013 в 17:06 3388 3

Лекари. Снимка: БГНЕС
Лекари. Снимка: БГНЕС

Около 50 лекари и медицински сестри от болницата в Стара Загора протестираха срещу предстоящата промяна на ръководството на лечебното заведение, съобщи Дарик.

Протестиращите блокираха входа към кабинета на директора на болницата и не пуснаха вътре представителя на здравното министерство Ваня Величкова.

На извънредно събрание на Съвета на директорите трябвало да се вземе решение за включване на двама нови членове – ръководителят на клиниката по детски болести проф. Петрана Чакърова и общинският съветник от БСП д-р Мариус Кирков.

В същото време стана ясно, че най-вероятно двама от сегашните членове на Съвета на директорите ще трябва да бъдат освободени, тъй като лечебното заведение няма финансовата възможност да издържа съвет от 7 членове.

Протестиращите срещу рокадите обявиха, че няма да позволят заседанието да бъде проведено, тъй като след смяната в борда няма да остане нито един представител на болницата.

В кабинета на директора на болницата бяха допуснати кметът на Николаево и представители на общините Стара Загора и Казанлък.

След като демонстрантите разбраха, че заседанието може да се проведе на друго място, те отказаха да пуснат общинарите от кабинета. Наложи се кметът на Николаево Косьо Косев да потърси съдействие от полицията, за да може да напусне сградата.

В крайна сметка заседанието не беше проведено. Следващото заседание на Съвета на директорите е насрочено за 2 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews