Прокуратурата прибра автомобила за подслушване на МВР

Юлиан Христов 03 април 2013 в 13:55 5351 3

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов

Прокуратурата е иззела специализирания автомобил за подслушвания на МВР.

Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

В сряда автомобилът е бил транспортиран на „територия на прокуратурата“, където ще му бъде направена експертиза. Цацаров не отговори дали автомобилът отговаря на описания в сигнала на Сергей Станишев „Крайслер“, като заяви, че обобщени резултати от проверката ще бъдат дадени след 12 април, когато прокурорите трябва да са приключили работата си.

Цацаров поясни, че във возилото е имало инсталирана „техника за негласно наблюдение“ и вече са разпитани лицата, които са имали пряка работа с нея. Зам.-градският прокурор Роман Василев съобщи, че Цветан Цветанов е бил разпитан и е дал обяснения по проверката, която прокуратурата стартира в МВР по сигнала на Станишев.

Сотир Цацаров посочи, че след проверката няма да се публикува целият доклад от нея. Ако се наложи тя ще обхване и ДАНС, и всички държавни органи, които притежават такава техника. Информация няма да се скрие, но няма да се публикува такава, която е класифицирана, обясни той.

Работата по проверката ще се докладва всеки ден на зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Екип от 10 прокурори от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, ръководен от градския прокурор Николай Кокинов и зам. градския прокурор Роман Василев, влязоха в петък в МВР. До 16 април проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на сигнала за подслушване на политици, журналисти и бизнесмени, който лидерът на БСП внесе в прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!