Прокуратурата даде на съд бивш депутат на ГЕРБ

Юлиан Христов 26 юни 2013 в 14:17 3079 4

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов и Методи Петков – общински съветник от Плевен.

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов бе задържан на 18 юли миналата година по обвинение за това, че поискал 100 000 лева и част от бизнеса на земеделец от Монтанско, за да му окаже съдействие пред местните служби. По делото има събрани данни, че бившият депутат еднократно вече е получил 50 000 лв., а след това е поискал и още 50 000 лв.

Аврамов престоя в ареста, след което съдът го пусна под гаранция от 15 000 лв. Ексдепутатът беше сочен за дясната ръка на Искра Фидосова. Шефката на Парламентарната група на ГЕРБ обаче побърза да отговори, че двамата не са били прекалено близки, а са имали “колегиални отношения” като депутати от един район. Според нея арестът на Аврамов е доказателство, че няма политически чадър нито от нея, нито от ГЕРБ. 

Неофициално обаче близки до нея депутати разпространиха версията, че Фидосова се е скарала с Аврамов и затова сега му показват нагледно колко е лошо да се скараш с Фидосова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови