Професор: В администрацията на ГЕРБ раждат повече от Мали и Нигер

Последна промяна на 23 януари 2013 в 15:27 6983 12

През 2012-а у нас бе регистрирана най-ниската раждаемост от 1945 г. досега. СНИМКА: БГНЕС
През 2012-а у нас бе регистрирана най-ниската раждаемост от 1945 г. досега. СНИМКА: БГНЕС

Раждаемостта в държавната администрация на ГЕРБ е 3 пъти по-голяма от световните рекордьори Нигер и Мали, изчисли професор Петър Иванов от Центъра за демографска политика.

Професорът прави извода си на базата на изказване на финансовия министър Симеон Дянков. В телевизионно интервю тази сутрин вицепремиерът посочи, че  70% от новоназначените в държавната администрация държавни служители са били или преназначени (40% от всички), за които не се изисквал конкурс, или са назначени заместници на мястото на родилки, излезли по майчинство, за които също не се изисквал конкурс.

"По думите на министъра, заместниците на родилките били основната част от новоназначените. Те съставлявали 30% от 2786-те новоназначени държавни администратори. Това прави 836 родилки", изчислява изследователят. "

"В демографски план този ясно и точно посочен от министъра факт изглежда твърде абсурдно. Раждаемостта на българските жени от всички етноси по статистически данни за 2012 г. е 8,8‰ (ЦРУ сочи 9,2‰). При българския етнос, за разлика от циганския етнос, например, този про-мил е значително по-нисък и е 4,3‰. Това означава, че ако в държавната администрация раждаемостта е като при всички останали българи, и ако там не работят предимно цигани, би следвало да се очаква родилките да са най-много 27 на брой (това са 4,3‰ от 6361, колкото са служителите в 15-те министерства). Когато министър Дянков сочи 30% от 2069 души, а това са 836 родилки (по неговите думи), излиза, че раждаемостта при 6361-те държавни служители на управляващата партия е над 30 пъти (3 000%) по-висока от средна статистическата раждаемост при българския етнос", пресмятат от Центъра за демографска политика.

"Налага се изводът, че в държавната администрация има изключително мощни фактори за забременяване на служителките и за постигане на рекордна раждаемост от 131‰, което само по себе си прилича на епизод от фентъзи творба. В света най-висока раждаемост има африканските държави Нигер (47,6‰) и Мали (46,6‰). Излиза, че в българската административна машина раждаемостта е около 3 пъти (със 300%) по-висока от раждаемостта в тези страни", е заключението на професор Иванов.

Той и колегите му се шегуват, че изглежда в държавната администрация е ключът към разрешаване на демографската криза и призовават всички българки във фертилна възраст поне временно да станат държавни служителки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.01 2013 в 11:49

Цункате Джиджи - раждате бебе.

24.01 2013 в 08:03

Снощи, в "Шоуто на Слави",Моника Йосифова каза нещо ,което е публична тайна у нас и трябва да се разбере от болшинството българи,с изключение на "Калинките" които "насади" Тиквата и компания навсякъде където има келепир - беззаконията са основата на политика на мутренския модел на държава! След като съпруга на председателя на европейска политическа сила ,по думите на видни адвокати,няма никакъв шанс да се защити в съда от клеветите на милиционера Цвинокио и контрабандиста с ирланаското месо-Мършата,какво остава на обикновения гражданин да се защити от идиотщините и хайдуклуците на местните мутри - кметове,областни управители,калинки от администрацията?

24.01 2013 в 00:36

Будали сме - щом още ги търпим.

23.01 2013 в 23:24

"Професорът" , с извинение, Петър Иванов е идиот. Очевидно. Съмнявам се да е необходима защита на голяма докторантура за да е необходимо осъзнаването на факта, че държавната администрация не се състои само от слъжутелите на служебно праоотношение в министерствата. При около 90 000 държавни служители 836 "родилки" може да изглеждат много на професора, но всъщност са напълно съизмерими с дела на родилките в който и да е друг бранш. Явно грешката произтича от неосведомеността на уважаемият "учен", че освен министерства, служители на държавната администрация според националното законодателство са и заетите на служебно правоотношение в агенции, областни управи и общини.
Ние ще простим незнанието на "професорЪ", но се надяваме, той да не преподава на студенти и да не пълни главите им с бакалски сметки, защото иначе може да се решим, че "синодални старци" не е незслужено определени за него и част от колегите му.

23.01 2013 в 22:53

Дянков ако не си го прибере в панталоните ще останеме без администрация.

23.01 2013 в 22:09

калинките раждат,делят се,излизат в отпуск и идват нови калинки за забременяване.......включително и мъжките-възвишено и патриотично ..... Между другото една от теориите за психопатите е,че са мутация в развитието на човешкия вид и мозък ,в следствие на еволюцията на оцеляването им на едни семейни видове с цената на всичко и всякакви средства над други .И не е ли така -комунистите вече минаха 3-то поколение на надмощие над всички видове.....

23.01 2013 в 17:35

Браво, няма лошо и малко секс между цифрите. А като гледам, че напоследък повече момчета се раждат, сигурно и Дянков има пръст в тази работа, ама преди всичко браво. Ако не друго, то поне ни донесе нещо положително от бедните африкански държави, нали в СБ отговаряше за тях и е имал възможност да понаучи повече...

23.01 2013 в 17:24

Хе хе, за който не се сеща статистиката става такава, защото когато имаш в една дирекция една служителка в отпуск по майчинство и три незаети места, се прави следното: Назначаваш по заместване на мястото на майката (която се води в отпуск по майчинство) първата калинка за няколко месеца и след това я преназначаваш без конкурс на постоянно място, след това на освободеното вече от първата място - втората калинка и след няколко месеца - и нея на постоянно място и третата по същия ред на освободеното от втората, до запълване на свободните места -:)))))))).
Така съгласно статистиката имаш по трима, четирима заместващи една майка, които по този начин заемат свободните места без конкурс -:). За преназначаване на сходна позиция няма конкурс - от там и "статистиката".

23.01 2013 в 16:55

Че се шибат в държавната администрация е ясно - пример Дянков с Иринка.
Ама да ни взима за будали това очилато пискливо гейче, просто не става.

23.01 2013 в 15:49

Пълно обслужване, професоре, и детски градини им строят, и деца им правят..... На едно гише :-)