Прибраха бившия шеф на „Петрол“ в следствието

Елица Мартинова 14 август 2012 в 07:28 1651 0

Денис Ершов, Снимка: БГНЕС
Денис Ершов, Снимка: БГНЕС

Бившият собственик на „Петрол Холдинг“ Денис Ершов бе принудително отведен в бургаското следствие в понеделник.

Петролният бос е пристигнал в България в 16.30 ч. с полет от Москва. Веднага след това е задържан от полицията и предаден в следствието.

Според bTV арестът му е свързан с принудителен разпит по дело на Столична следствена служба, където той трябва да бъде отведен днес. Не е ясно обаче дали Ершов е в качеството си на свидетел или на обвиняем. По непотвърдена информация Ершов ще трябва да отговаря за източването на 1.2 милиона лева от "Петрол Холдинг". 

Не се знае също дали той е арестуван. "Това са пълни глупости! Не съм арестуван!", заяви за "24 часа онлайн" самият Денис Ершов. 

До момента Ершов няма повдигнати обвинения, съобщи адвокатът на бизнесмена Анна Попова. Тя обясни, че първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болница „Токуда”, където се е лекувал. След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът. Освен това и експертите констатирали недоброто здраве на Ершов като са го посетили непосредствено след извършена операция. Минути след изявлението на адвоката Денис Ершов дойде в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура с куфар и възглавница.
Нямам представа защо съм тук, заяви той.

Денис Ершов е руснак с литовско гражданство.

През 2000 г. тогавашният директор на Национална служба „Сигурност“ ген. Атанас Атанасов издаде заповед, с която забрани на Ершов да влиза в страната. Мотивът за това бе, че бизнесменът е заплаха за държарвната сигурност. 

Четири години по-късно Върховният административен съд постанови, че забраната на Атанасов е нищожна.

През юни тази година Ершов и съдружникът му продадоха мажоритарния дял от акциите на „Петрол Холдин“ на бившия президент на руската република Калмикия Кирсан Илюмжинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!