Президентът започва консултации с 4-те най-големи партии

17 май 2013 в 07:51 1294 0

Росен Плевнелиев. Снимка:БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка:БГНЕС

В 10 ч днес президентът Росен Плевнелиев ще стартира серия от консултации с парламентарно представените сили - ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и "Атака".

Държавният глава ще отдели по един час за разговор в лидерите на всяка партия, като те ще влизат поотделно при него по реда, в който ги класираха избирателите на 12 май. Първи са ГЕРБ, в 11 ч - Коалиция за България, в 12 ч е консултацията с ДПС, а в 13 - с Атака.

Основна тема на политическите разговори е свикването на новото 42-ро Народно събрание и датата на неговото първо заседание. Най-ранната обсъждана дата е 23 май. Плевнелиев вече обяви намерението си това да стане до края на месец май. Друг ключов пункт са намеренията на държавния глава за връчване на мандати за съставяне на правителство. По този повод държавният глава подчерта, че съставянето на правителство е трудна задача, но не и непостижима, и парламентарните сили трябва да насочат всичките си усилия в тази посока, защото отиването на нови избори би било национално безотговорно.

След разговорите на "Дондуков" 2 Плевнелиев ще огласи на пресконференция резултатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови