Президентът ни поздравява в нов стил за ЧНГ

Юлиан Христов 21 декември 2012 в 15:15 2759 2

Росен Плевнелиев. Симка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Симка: БГНЕС

Изцяло нова концепция е предвидена за първото видеообръщение на президента Росен Плевнелиев към нацията в новогодишната нощ, научи OFFNews.

Видеото, което ще бъде излъчено минути преди настъпването на 2013 година, излиза от традиционните рамки на обръщенията на предшествениците на Плевнелиев. Концепцията предвижда „разчупено“ съдържание на видеото, при което, паралелно с речта на президента ще вървят кадри от по-значимите събития през отминаващата година. За първи път видеото няма да бъде заснето в сградата на „Дондуков“ 2, като най-вероятното място на снимките ще бъдат в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

За първи път обръщението ще може да се види не само в национален ефир, но и във всички останали медии, които имат желание и техническата възможност да го излъчат.

Традицията на новогодишното послание на президента е променяна няколко пъти. В последните десет години при мандата на Георги Първанов обръщенията се записваха в залата за пресконференции в сградата на „Дондуков“ 2 на 30 или 31 декември. Президентът Петър Стоянов пък записваше обръщението си в присъствието на журналистите, отразяващи дейността на държавния глава. Записите се правеха в Ротондата пред Гербовата зала непосредствено преди Нова година.

За първи път обаче новата визия на президентското слово е заимствана от модела, по който се правят видеообръщенията на американския президент Барак Обама.

Новогодишното обръщение към нацията е една от традициите, които Плевнелиев запази от своите предшественици, след като за кратко се появиха слухове, че има нагласи за отпадането му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови