Поправката "Bulsatcom-bTV" блокира пакетите на кабеларките

Последна промяна на 04 март 2013 в 16:14 2562 3

Телевизия. Снимка sxc.hu
Телевизия. Снимка sxc.hu

Парламентът блокира възможността на кабелните оператори да добавят нови програми в пакетите за клиентите си с приетите на първо четене промени в Закона за потребителите. За това алармира Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО).

В петък народните представители одобриха текста, според който пакетът програми може да се променя само след писменото съгласие на потребителя. Според вносителите - депутатитет от БСП Захари Георгиев, Румен Такоров и Атанас Мерджанов - поправката се налага заради кризата между доставчика Bulsatcom и bTV Media Group през януари, когато стотици хиляди зрители останаха без bTV-каналите заради неподписан договор за разпространение между двете компании.

При настъпили промени в пакета от програми клиентите ще могат да се откажат от услугите на оператора с едномесечно предизвестие и без да дължат неустойки, е записано още в предложението.

"Предложените промени ограничават правото на потребителите да ползват нови програмни продукти, тъй като блокират търговията с ново телевизионно съдържание. Предлагането на нови канали става практически невъзможно заради задължението кабелните оператори да искат писмени разрешения от всеки абонат, за всяка промяна. Най-засегнати ще са абонатите на големите оператори, където за прибавяне или отпадане на един канал, ще се налага да се събират над 300 000 декларации", реагираха от БАККО. 

"Предвидените промени са ярко доказателство за капацитета на българската политическа мисъл, който стига единствено за производство на популистки закони със съмнителен ефект", допълват от асоциацията.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2013 в 23:58

Супер поправка... Сега само чакам Близу да направят някаква промяна, та да им бия камшика. Иначе трябва още 6 месеца да ги трая.

04.03 2013 в 17:33

Никой не им пречи да добавят нови програми. Никой абонат няма да се откаже, ако му добавят програми към пакета. Господата от БАККО тактично замълчават какво става, ако извадят програми от пакетите. С новата поправка се цели, когато господата решат да си спестят некой лев за някоя програма, абонатът да има право да се откаже от срочния си договор. Питайте абонатите на Близу дали имат програмите на дискавъри и дали когато са подписвали договорите ги е имало в пакетите. Да имало ги е и те си плащат за тях, но всъщност не им се предоставят. И поправката не е "бтв", хората отрязани от бтв бяха обезщетени.

04.03 2013 в 16:29

2. – Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им
Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи.
Или да се предизвика икономическа криза, за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.

http://saprotiva.org/10-nachina-za-manipulirane-s-pomoshtta-na-mediite-noam-chomski/