Пеевски е отмъщението на Доган, че го свалиха от сцената, смята Осман Октай

23 юни 2013 в 11:25 7766 4

Осман Октай. Снимка: БНТ
Осман Октай. Снимка: БНТ

Делян Пеевски е отмъщението на Ахмед Доган за това, че създателите му го свалиха от политическата сцена.

Това заяви пред бившата дясна ръка на почетния председател на ДПС Осман Октай в предаването на Лора Крумова по  bTV. По думите му Доган неведнъж е казвал „След мен потоп”.

Октай разказа още, че Пеевски израснал в политиката благодарение на Максим Димов - бивш депутат от ДПС и бивш ковчежник на НДСВ, който уредил майката на Пеевски Ирена Кръстева  да стане шеф на тотото, а самият Пеевски да стане следовател.

„Отмъщението „Пеевски” е на Ахмед Доган към създателите му, които го накараха по унизителен начин да слезе от политическата сцена. Страхувам се от целта на това отмъщение”, заяви Осман Октай.

„ДПС налагат своите кадри по дразнещ за обществеността и за БСП начин. Ако искаш да промениш образа на ДПС, една година трябва да си по-нисък от тревата, което въобще не стана”, посочи още той.

Връщайки се назад във времето, Октай разказа как през 2001 г. хора от групировките за пръв път попаднали в изборните листи. „Когато се конструираше това управление, клуб „Възраждане” влезе в съвета за икономическо развитие.  Така стартира правителството на групировките, започна мафиотизирането на държавата. Доган еднолично кадруваше. Той каза: Аз разпускам всички структури на партията, аз ще кадрувам, аз ще правя правителство.”

„Вие ли ще кадрувате или Илия Павлов”, попитал го Октай.

„Тогава започна напрежението. Когато клуб „Възраждане” влезе в правителството, хвърлих оставка като зам.-председател”, каза Октай. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови