Патриарх Кирил идва в София

Юлиан Христов 27 април 2012 в 07:28 1855 0

Руският патриарх Кирил. Снимка: БГНЕС
Руският патриарх Кирил. Снимка: БГНЕС

Руският патриарх Кирил пристига у нас на тридневно официално посещение, придружаван от 11-членна делегация. Той ще бъде посрещнат на летището от Висши духовници.

Българския патриарх Максим ще посрещне негово преосвещенство в синодалния параклис "Св. цар Борис", където ще бъде отслужен благодарствен молебен.

По-късно в Синодалната палата руският патриарх на Москва и на цяла Русия ще се срещне с българските митрополити. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен.

В програмата на негово светейшество са предвидени и срещи с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на НС Цецка Цачева. Утре заедно с Пловдивския митрополит Николай ще отслужат тържествен молебен за благословение на българския народ в църквата "Света Марина" в Пловдив и ще поднесе цветя на паметника на Альоша.

В неделя руският и българският патриарси ще отслужат заедно Света литургия. Тя ще се проведе от 9 и половина в храма "Свети Александър Невски" в София. Преди отпътуването си негово светейшество Кирил ще се срещне в Руската църква с представители на руската общност у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови