Откриха топлата вода – нагласените шофьорски изпити в София

10 октомври 2013 в 19:43 2660 2

Шофьорска книжка.
Шофьорска книжка.

Корупционна схема за уреждане на шофьорски изпити е разкрита в софийския областен отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщи днес на пресконференция изпълнителният директор на агенцията Димитър Ганев.

На 5 юли в „Автомобилна администрация“ е постъпил сигнал, че в столична фирма ще бъде направен опит за продаване на изпита. Двама служители на агенцията са отишли във фирмата и при проверката открили, че правилните отговори върху всички изпитни листовки са белязани.

Последвала проверка в областния отдел, при която били установени „страшни неща”, по думите на Ганев - жребият за избор на изпитващи е манипулиран и от общо 19 изпитващи във фирмата ходят само 5-6 човека.

Проверени са процедурите по 110 от теоретичните изпити и е установено, че в 38 от тях кандидатите за водачи са получили предварително отбелязани верните отговори.

Съмненията за участие в схемата са към всички 19 служители на „Автомобилна администрация“, провеждали изпитите. Началникът на сектора вече е уволнен, а други петима, за които има най-много нарушения, са предложени за дисциплинарно производство. Останалите са лишени от изпитват, докато разследващите органи и прокуратурата се произнесат по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!