Още няма заподозрян за убийството в Студентски град

Юлиан Христов 29 февруари 2012 в 15:37 2793 0

Студентски град. Снимка: БГНЕС
Студентски град. Снимка: БГНЕС

Все още няма заподозрян за убийството в Студентски град, това стана ясно на пресконференция в столичното 7-о РУП.

До момента тримата участници в свадата в блок №23 А - Мартин Дичев, Илко Радев и Владимир Борисов отричат да са използвали оръжие за самозащита при сбиването. В стаята, където е станало убийството на 19-годишния Марио Данчев, е открит кухненски нож. За момента обаче не може да се твърди със сигурност, че именно това е оръжието на убийството, докато не бъдат готови резултатите от назначена експертиза.

Началникът на 7-о РУП Ани Петрова обясни, че и тримата участници в свадата са имали видими наранявания от сбиването, но не е ясно кой кого е наръгал и ударил. Цялата стая е била в кръв, а свадата е чута от съседи на момчетата, но не и от портиера. След инцидента момчетата са слезли при охраната, който се е обадил на 112. Патрулът на полицията е дошъл бързо, защото е бил близо, но първокурсникът в УНСС Марио Данчев вече е бил починал.

Общежитието, в което стана инцидентът, е с картов режим. Книга за записване на гостите обаче е липсвала, което от полицията определят като нарушение.

На пресконференцията стана ясно, че преди сбиването е имало скандали между близнаците Марио и Мартин Данчеви, които са от Перник и Илко Радев от Добрич, които са живеели в една стая в общежитието. Те се карали за битовизми, като например кой на кое легло да спи. Родителите на Илко са знаели за тези проблеми, но никой не е предполагал, че ще се стигне до тук, обясниха от полицията. В нощта на инцидента двамата близнаци са отишли в дискотека Black house, където са се почерпили с алкохол. Мартин се е прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята. Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов, също от Перник и е започнала свадата.

Директорът на 7-о РУП обясни, че на територията на управлението от началото на годината са получени 214 сигнала за свади и вдигане на шум, 140 от които са само в „Студентски град”. Повечето случаи са свързани с побой по време на парти в студентска стая. „Ние не може да проверим всички сигнали. Затова трябва дисциплината в общежитията да се подобри. Някъде има камери, но те не са достатъчни”, обясни Ани Петрова.

За по-строг режим в общежитията се обяви и вътрешният минисър Цветан Цветанов. „Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието, полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти“, каза пред журналисти министърът. Той обясни, че не винаги е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуален инцидент.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови