Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Опитват да ограбят банкомат с метални въжета (обновена)

Юлиан Христов 04 януари 2013 в 10:02 2015 0

Банкомат. Снимка: БГНЕС, архив
Банкомат. Снимка: БГНЕС, архив

Неизвестни се опитаха да откраднат банкомат в София, теглейки го с метални въжета, съобщиха за OFFNews от полицията.

Набегът е станал през изминалата нощ в офис на Първа инвестиционна банка, който се намира на улица "Иван Сусанин", съобщиха от СДВР. Алармата на банката обаче се е задействала и нападателите са избягали. Крадците са дръпнали банкомата и са го натоварили на микробус, който няколко часа по-рано е бил откраднат.

По-късно от СДВР съобщиха, че сигналът за инцидента е подаден около 2.55 ч. в Шесто районно управление. Пристигналият автопатрул на охранителната фирма засякъл на адреса няколко лица с лек автомобил, които обаче успели да се измъкнат. Секунди по-късно на място дошли и криминалисти на районното управление, които открили в близост изоставен микробус с натоварен в багажното отделение банкомат.

Два часа по-късно джипът, с който извършителите са избягали, е открит опожарен на ул. "Асен Йорданов”. Продължават оперативните действия по разкриването на извършителите. 

Това е поредният опит за кражба на банкомат по този начин.

Последният подобен опит беше на 13 октомври, когато крадци изтръгнаха с въжета банкомат в близост до Трета градска болница в София. Нападението беше извършено около 3,30 ч. тази сутрин. Извършителите са привързали банкомата със стоманени въжета към джип, след което са го издърпали. Малко по-късно те са захвърлили изкъртената машина по средата на улицата пред Трета градска болница и са избягали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!