Окончателно: Без затвор за работодателите, укриващи осигуровки

Елица Мартинова 19 септември 2013 в 10:32 1599 2

Парламент
Парламент

Депутатите окончателно отхвърлиха на второ четене поправките в Наказателния кодекс, предвиждащи затвор за работодателите, укриващи осигуровки на служителите си.

Законопроектът е внесен от председателя на правната комисия в 41-вото Народно събрание Искра Фидосова. Той предвижда до осем години затвор за работодателите, които умишлено укриват осигурителни, здравни или пенсионни осигуровки.

В Наказателния кодекс влязоха промени, касаещи борбата с трафика на хора. Тяхната основна цел е да коригират българското законодателство в съответствие с Европейската директива за борбата и предотвратяването на трафика на хора и защитата на жертвите от него.

Измененията внасят в НК текст за оневиняване на граждани, извършили престъпление под натиск при трафик на хора. За да е в сила този регламент, има три условия: деянието да е извършено от лице, пострадало от трафик на хора, това лице да е било принудено да извърши съответното престъпление, принудата и извършеното престъпление да са пряко следствие от това, че лицето е пострадало от трафик на хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!