НАП продава онлайн имоти на Митьо Очите и Роко

02 ноември 2012 в 11:40 3129 0

Росен Бъчваров, говорител на НАП  Снимка: Сергей Антонов
Росен Бъчваров, говорител на НАП Снимка: Сергей Антонов

Палатите на ключови фигури от престъпния свят като Митьо Очите и Ерджан Рашид-Роко излизат на търг, организиран от Националната агенция по приходите, в края на месеца.

Тогава официално ще заработи онлайн магазинът на данъчните, в който всеки ще може да наддава за конфискувани стоки и имоти.

Новината съобщи пред БНТ директорът „Продажби" в НАП Боряна Жилова. "Става въпрос за имущества на Митьо Очите, на хора от неговото обкръжение, на Ерджан Рашид-Роко и на други известни лица. Имаме имущества, отнети от небезизвестни лица, по отношение на които даже и на оглед не се явяват заинтересовани лица", разясни Жилова.

Сайтът за търгове на приходното ведомство вече е напълно готов и в момента се правят последни тестове на системата. В онлайн магазина вещите ще бъдат подредени в няколко основни раздела, а всяка обява ще бъде публикувана със снимка. 

От НАП очакват да има най-голям интерес към недвижимите имоти, превозните средства и изделията от благородни метали. Оръжията и боеприпасите също са сред най-търсените стоки. Наддаванията за тях се правят не повече от два пъти в годината, а изискванията за участие са строги. Интересът е голям, защото иззетото имущество може да се купи на по-ниска от пазарната цена.

"Законът повелява, че ако първата продажба е неуспешна, разбирайте не се яви нито един кандидат, цената автоматично се намалява с 20%. Това може да се повтаря толкова на брой пъти, докато се стигне до практически 50% от определената от оценител начална тръжна цена", обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !