Набират доброволци за разчистване на бедствието

Юлиан Христов 10 февруари 2012 в 14:57 2332 1

Село Бисер на 8 февруари - два дни след наводнението.
Село Бисер на 8 февруари - два дни след наводнението.

Кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в ликвидирането на последствията от стихията в село Бисер.

Доброволците, които искат да помогнат за разчистването на пострадалите къщи, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията.

Кризисният щаб стартира инициативата след отправен призив от жители на селото. От щаба обясняват, че ще се свържат с всички доброволци веднага след като приключи описването на щетите от наводнението в харманлийското село.

Областният управител на Перник днес съобщи, че 20 тона въглища ще бъдат изпратени в село Бисер. Две местни фирми са извадили част от запасите си, които ще отидат за отопление на бедстващите. Камионите тръгват с пакетираните въглища са изпатени днес.

В същото време животновъди от Плевен съобщиха, че ще изпратят на пострадалите от селото живи телета, за да мога хората там да възстановят доколкото е възможно стопанствата си.

В подпомагането на пострадалите от наводненията се вкючи и форумът OFFRoad-Bulgaria. Довчера членове на форума доставяха на пострадали жители на Свиленград и Бисер одеала, дрехи, ботуши и обувки. След първата акция на форума в нощта на понеделник срещу вторник и след обявяването от OFFRoad-Bulgaria на пунктове, бяха събрани огромно количество помощи за бедстващите райони.

Междувременно стана ясно, че интересът за дарения е огромен и пунктовете, които са седем на територията на страната, временно спряха да приемат помощи. Кметовете на с. Бисер и Свиленград заявиха готовност да съобщат при необходимост за нужда от провизии.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!