Министрите в оставка се изказваха в Twitter

Последна промяна на 21 февруари 2013 в 15:26 2086 4

Министрите слушат дебатите в парламента. Снимка: Архив/БГНЕС
Министрите слушат дебатите в парламента. Снимка: Архив/БГНЕС

Министрите в оставка, на които се наложи да изслушат 4-часовите дебати в парламента, коментираха единствено в Twitter. Те бяха инструктирани да не говорят с медиите.

Първи в социалната мрежа се изказа външният министър Николай Младенов:

 "Дебатът започна. Костов видимо няма идеи. Пак говори за ланския сняг. Морализаторства. Корумбашев се прави на интересен. Защо всички ги е страх от избори? Да си подготвят популистките, левичарски платформи в стил "трябва да..." и да излязат на избори", написа Младенов.

Той коментира още изявленията на Волен Сидеров, Янаки Стоилов, Лютви Местан и Сергей Станишев:

"Хайде, Волен си дойде на думата: да няма избори, преди малко национализация, "дайте да дадем"... То за Станишев не остана какво да каже."

"Супермаркетите да махнем иска Сидеров. Предлагам да се откажем и от автомобилите, какво им е лошо на каручките с магаренца."

"Янаки Стоилов дава идеологическа рамка на популизма на "Атака". Все пак му пожелавам успех в битката с червивата олигархия на БСП."

"Не съм съгласен с много от нещата, които Л. Местан казва, но изказването му е първото днес, което си заслужава да се чуе и да се анализира."

"Станишев поиска силна държава в икономиката. Дойдохме си на думата. Слаба реч. Безсъдържателна. Няма нужда от коментар."

Активен в Twitter беше и министърът по усвояване на средствата от еврофондовете, който за малко да стане и финансов министър:

"След 1 час дебати в парламента, все по- малко разбирам за какво се говори. Тук е пълно с хора, които живеят в други светове. Минерална вода и сълзи. I am not proud to be here. 

Във фалшивия профил на Бойко Борисов беше написано "Туитнете, ако някой каже нещо интересно в парламента".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2013 в 16:49

Та да се види че и собствените им думи са пак толкова глупави.
Интересно, когато изгонят някой американски министър за некадърност, той дали пише последната си министерска мисъл на български?

21.02 2013 в 16:21

По принцип не мислех да коментирам, но напоследък забелязвам, че някой съсвсем целенасочено клика "dislike" на всчики смислени коментари.....имаме си мишка...или плъх....или някаква друга инфилтрирана гад без мнение и позиция... но пък с желанието да покаже, че следи вички теми всекидневно.

21.02 2013 в 15:36

Ами след като мълчаха и слушкаха толкова време в правителството, време е да покажат, че могат да говорят и със свои думички.

21.02 2013 в 15:34

Единият прави сравнение за "супермаркет към малко магазинче" като "автомобил към каручка с магаренце". То такава (e)беше политиката в последните години към дребния и среден бизнес - съсипаха го, накараха хората да се върнат към магаренцата и каручките. За сметка на това си имаме олигархия и монополи. Браво министре - ашколсун!

Другият пък казва "I am not proud to be here". Пич ние също НЕ се гордеем, че точно ти си бил там в последните няколко години.

Тези министри е време да се извиняват, а не да сипят мъдрости в twitter. Избягаха вкупом от отговорност като пълни страхливци!

Мизерници - върнете се и си свършете работата, за която бяхте избрани, а именно - да изпълните волята на народа!