Министрите в оставка се изказваха в Twitter

21 февруари 2013 в 15:26 3072 4

Министрите слушат дебатите в парламента. Снимка: Архив/БГНЕС
Министрите слушат дебатите в парламента. Снимка: Архив/БГНЕС

Министрите в оставка, на които се наложи да изслушат 4-часовите дебати в парламента, коментираха единствено в Twitter. Те бяха инструктирани да не говорят с медиите.

Първи в социалната мрежа се изказа външният министър Николай Младенов:

 "Дебатът започна. Костов видимо няма идеи. Пак говори за ланския сняг. Морализаторства. Корумбашев се прави на интересен. Защо всички ги е страх от избори? Да си подготвят популистките, левичарски платформи в стил "трябва да..." и да излязат на избори", написа Младенов.

Той коментира още изявленията на Волен Сидеров, Янаки Стоилов, Лютви Местан и Сергей Станишев:

"Хайде, Волен си дойде на думата: да няма избори, преди малко национализация, "дайте да дадем"... То за Станишев не остана какво да каже."

"Супермаркетите да махнем иска Сидеров. Предлагам да се откажем и от автомобилите, какво им е лошо на каручките с магаренца."

"Янаки Стоилов дава идеологическа рамка на популизма на "Атака". Все пак му пожелавам успех в битката с червивата олигархия на БСП."

"Не съм съгласен с много от нещата, които Л. Местан казва, но изказването му е първото днес, което си заслужава да се чуе и да се анализира."

"Станишев поиска силна държава в икономиката. Дойдохме си на думата. Слаба реч. Безсъдържателна. Няма нужда от коментар."

Активен в Twitter беше и министърът по усвояване на средствата от еврофондовете, който за малко да стане и финансов министър:

"След 1 час дебати в парламента, все по- малко разбирам за какво се говори. Тук е пълно с хора, които живеят в други светове. Минерална вода и сълзи. I am not proud to be here. 

Във фалшивия профил на Бойко Борисов беше написано "Туитнете, ако някой каже нещо интересно в парламента".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови