Кран потопи катер на „Морска администрация“ в Русе (снимки)

Вероника Шербанова 21 май 2013 в 19:05 2998 0

Кран потопи катер на
Кран потопи катер на "Морска администрация" в Русе. Снимка: БГНЕС

Кран се преобърна и потопи наполовина катер на „Морска администрация“ в Русе, съобщи БГНЕС.

Машината е работела на строежа на Речния информационен център, чиято първа копка беше направена през зимата от бившия транспортен министър Ивайло Московски. С помощта на крана теренът е бил подготвян за изливането на бетон.

Катерът е бил закотвен под сградата на „Морска администрация“. При падането на крана, плавателният съд е бил пробит. В него бързо започнала да влиза вода и потънал наполовина. Работникът, управлявал крана, е успял да излезе при падането и не се е наранил.

На мястото на инцидента са извикани екипи на полицията, пожарната и водолазна група от Агенцията за поддържане и проучване на река Дунав.

Пожарникарите започнали да изпомпват водата от катера. Общата тежест на катера и на водата в него достига около 80 тона. За да се извади плавателният съд над водата, ще се наложи използването на плаващ кран, обясни началникът на пожарната в Русе комисар Димитър Павлов.

Причините за инцидента все още се изясняват, но според специалисти най-вероятно почвата под крана е била по-влажна от очакваното, поради което машината е пропаднала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови