Костов: Новият главен прокурор да разследва първо Борисов

29 ноември 2012 в 09:04 1459 0

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

При избор на нов прокурор той веднага трябва да повдигне обвинение срещу Борисов заради спряна митническа проверка, каза лидерът на ДСБ Иван Костов в сутрешния блок на Нова тв.

Костов смята, че ако прокурорът е вече предварително избран, е много жалко. Изборът му по електронен път е нарушение на конституцията и подигравка със съдебната система. 

"Ахмед Доган тъче на два стана. В момента чрез своите действия се опитва да се компенсира пред народа, но не му се получава" , коментира още председателят на ДСБ по темата за следващия вот на недоверие. И добави, че Синята коалиция категорично няма да помогне на Доган във вота на недоверие. 

Искаме ГЕРБ да хвърли повече светлина върху казуса "Марковска", заяви председателят на ДСБ. Според него случаят с провалената кандидатура за конституционен съдия на Венета Марковска е "унижение след унищожение". Синята коалиция няма да помогне на ГЕРБ и няма да разяснява случая вместо Борисов, каза още той.

Виждайки пръста на Борисов, който сочи срещу Ненйски, ясно си личи, че цялата процедура за избиране на конституционен съдия е дълбоко опорочена, коментира председателят на ДСБ. 

На въпроса дали депутати от СДС ще се присъединят към ДСБ, Костов коментира, че те са свободни хора и изборът зависи единствено от тях.

 Според Костов последните социологически изследвания за подобрения живот на българина са грешни. Той смята, че тук хората са шампиони по отчаяние и деморализация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!