Контращаб срещу Обществения съвет на президента

Последна промяна на 28 февруари 2013 в 22:28 8498 22

Андрей Слабаков, Десислава Петрова – Солджъра и Кристиян Коев. Снимка: Сергей Антонов
Андрей Слабаков, Десислава Петрова – Солджъра и Кристиян Коев. Снимка: Сергей Антонов

Късно в четвъртък в столичния хотел "Ренесанс" беше свикана спешна среща на част от "протестиращите граждански организации".

Сред главните инициатори на извънредната среща са Кристиян Коев, Десислава Петрова – Солджъра и Таско Ерменков, които миналата събота бяха сред ключовите фигури на дискусията в ресторант “Континентал плаза” на НДК.

Срещата е провокирана от новосформирания Обществен съвет при президента. Свидетели сме на институционален опит за разединение на протестиращите от страна на Президентството чрез номиниране от страна на Росен Плевнелиев по неизвестни критерии на т.нар. Обществен съвет, категорични са организаторите на контращаба в хотел "Ренесанс".

"Ние остро осъждаме тези опити и категорично се разграничаваме от тях. Призоваваме Янко Петров, Мариана Христова, Ангел Славчев, Янко Андреев, Дончо Дудев, Людмила Манова, Георги Арсов, Светлин Тачев, Иван Петров и Ангел Георгиев да бойкотират срещата при Росен Плевнелиев. Предлагаме на Президента да се срещне с организациите във форматите "кръгла маса" в София, срещата в Сливен и пресконференцията в БТА, състояли се на 23 февруари", заявяват главните инициатори на извънредната среща днес.

Контращабът от хотел "Ренесанс" изисква от президента Плевнелиев до 10 часа на 3 март да даде отговор на декларацията от четвъртък вечерта.

Контактната група за отговор е в състав: Таско Ерменков, Кристиян Коев, Светозар Филипов и Георги Чернев.

На днешната спешна среща са присъствали и представители на "формата Орлов мост" на Янаки Ганчев, съобщи пред OFFNews.bg Десислава Петрова – Солджъра.

В събота в 12 часа организираме нова кръгла маса в хотел "Анел". Президентът също да заповяда на срещата в събота, ние го каним. Вече имаме готов законопроект за изменения в изборния кодекс,  заяви Кристиян Коев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2013 в 17:06

Бре -бре! Неидентифицирана част от незнайни “протестиращите граждански организации” поискала други неща от други представители на неформални граждански организации. Незабавно!
И какво точно:
Електификация всеобща +съветска власт+ свобода на пушенето в асансьори и детски градини?

01.03 2013 в 16:47

Е ово е фрийкшоу:)

01.03 2013 в 13:05

Махнете тази снимка,че ще събирате още псовисвания!Крачещият пепелник,лявата дисага и едно същество от среден род!

01.03 2013 в 12:52

Абе тия за кои се мислят? Кого представляват? Освен нещастните си алчни и покварени душички!

01.03 2013 в 12:09

Характерно за извратените е, че през 30-40 години си измислят ново наименование, което да не предизвиква отрицателни емоции. Английската дума gay (весел, веселяк) вече означава хомосексуалист и някои произведения на класическата английска литература вече звучат странно. А хетеросексуалните да не би да сме мрачни?
Лезбийството обозначава родното място на поетесата Сафо, най-известната сред жените, които предпочитат еднополова любов. И кво, да забраним остров Лезбос?
Цялата работа е там, че определени кръгове, които разполагат с огромна медийна власт, ни пробутват идеята, че хомосексуализмът не е извращение. Което е така единствено според тяхната религия.

01.03 2013 в 09:18

Аз гледам да не съм сексист, но този комитет е пълна излагация.

01.03 2013 в 09:14

Хайде да попитам какво обидно има в л.....ка и г.й.Това са медицински квалификации.П.....ст е обидна квалилификация.Както и да е нека има брадва.Иначе срещу лалво ще подскачаме.

01.03 2013 в 08:50

Крадецът вика "Дръжте крадеца" е на тези случая... ДА СЕ МАХАТ! Не разбраха ли, че народът не ги възприема като представители! Двама гея (визуално) и една лизбийка... не знам това обидни думи ли са, обаче е доста странно точно такива хора да се представят за изразители на народното мнение... Все пак хомо-сексуалните навсякъде съставляват едва няколко процента от населението доколкото знам... А и политическото им присъствие е ХОМО ОТВСЯКЪДЕ!

01.03 2013 в 08:49

Тая *** в средата много ме дразни.Ако това продължава да бъде лице на протеста-майната му на протеста и протестиращите дето тази не ги дразни и са я изтупали да ги представя.Аз не желая да ме представя ***,независимо мъжки или женски.
<em>Коментарът беше редактиран заради обидни квалификации.</em>

01.03 2013 в 08:35

Исканията са, меко казано, идиотски и единствената цел, която могат да постигнат, е да дискредитират протестите.
Гражданските съвети ще се избират според количеството грантове от Сорос и Държавния департамент, или според количеството б-гоизбрани и шабес-гои?
Съдиите и прокурорите в Столипиново трябва ли да са завършили право или за участие в мешерето не е задължително?
Механизмите за отзоваване са измислени още при Римската република.
Два мандата за съдия и прокурор, а после какво? Пенсия или преквалифициране в домоуправител?
Нещо не виждам подписите на контактната група.