Контращаб срещу Обществения съвет на президента

28 февруари 2013 в 22:28 9510 22

Андрей Слабаков, Десислава Петрова – Солджъра и Кристиян Коев. Снимка: Сергей Антонов
Андрей Слабаков, Десислава Петрова – Солджъра и Кристиян Коев. Снимка: Сергей Антонов

Късно в четвъртък в столичния хотел "Ренесанс" беше свикана спешна среща на част от "протестиращите граждански организации".

Сред главните инициатори на извънредната среща са Кристиян Коев, Десислава Петрова – Солджъра и Таско Ерменков, които миналата събота бяха сред ключовите фигури на дискусията в ресторант “Континентал плаза” на НДК.

Срещата е провокирана от новосформирания Обществен съвет при президента. Свидетели сме на институционален опит за разединение на протестиращите от страна на Президентството чрез номиниране от страна на Росен Плевнелиев по неизвестни критерии на т.нар. Обществен съвет, категорични са организаторите на контращаба в хотел "Ренесанс".

"Ние остро осъждаме тези опити и категорично се разграничаваме от тях. Призоваваме Янко Петров, Мариана Христова, Ангел Славчев, Янко Андреев, Дончо Дудев, Людмила Манова, Георги Арсов, Светлин Тачев, Иван Петров и Ангел Георгиев да бойкотират срещата при Росен Плевнелиев. Предлагаме на Президента да се срещне с организациите във форматите "кръгла маса" в София, срещата в Сливен и пресконференцията в БТА, състояли се на 23 февруари", заявяват главните инициатори на извънредната среща днес.

Контращабът от хотел "Ренесанс" изисква от президента Плевнелиев до 10 часа на 3 март да даде отговор на декларацията от четвъртък вечерта.

Контактната група за отговор е в състав: Таско Ерменков, Кристиян Коев, Светозар Филипов и Георги Чернев.

На днешната спешна среща са присъствали и представители на "формата Орлов мост" на Янаки Ганчев, съобщи пред OFFNews.bg Десислава Петрова – Солджъра.

В събота в 12 часа организираме нова кръгла маса в хотел "Анел". Президентът също да заповяда на срещата в събота, ние го каним. Вече имаме готов законопроект за изменения в изборния кодекс,  заяви Кристиян Коев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!