Кметът на Каварна спечели дело за клевета

02 април 2013 в 13:51 1609 0

Цонко Цонев. Снимка:БГНЕС
Цонко Цонев. Снимка:БГНЕС

Добричкият окръжен съд окончателно призна за виновен жител на Каварна за това, че наклеветил кмета на града Цонко Цонев.

Съдът постанови Николай Аврамов да заплати 10 000 лв. на Цонев за причинени неимуществени вреди и разноски по делото.

Цонев заведе делото заради твърдения на Аврамов, че през 2007 година кметът му дал имот, за да го накара да спре да се жалва срещу него. Клеветата каварненецът произнесъл пет години по-късно - в навечерието на местни избори през 2011 г. пред Общинския съвет.

Пред съда Аврамов обяснил, че отношенията му с каварненския кмет били обтегнати още от 2007 година. Отношенията им се влошили след поредица от жалби на Аврамов срещу кмета, от което той бил заплашван със „съдилища и запори“. Аврамов твърди, че кметът му предложил компенсация, като му предостави право на строеж върху общински имот. Аврамов приел сделката и не уведомил за това съответните институции от страх от нови неприятности.

Магистратите от първа и втора съдебна инстанция обаче установяват, че за твърденията на Аврамов няма доказателства, а самият той си е позволил да изложи публично данни без да може да докаже твърденията си.

Така той ще трябва да заплати 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови