Катастрофа от сутринта блокира входа на София 12 часа (снимки)

Последна промяна на 12 август 2012 в 16:49 2689 6

Катастрофирал сутринта ТИР не беше изтеглен до мръкване и причини огромно задръстване по мгистрала
Катастрофирал сутринта ТИР не беше изтеглен до мръкване и причини огромно задръстване по мгистрала "Хемус" в неделя вечерта. Снимки: Маринела Величкова

Колона от автомобили, дълга километри, чака с часове на автомагистрала "Хемус" на входа на София.

Причината е станалата още сутринта катастрофа, при която ТИР се вряза в мантинела край гара Яна по пътя за влизане в столицата. Пътят все още не е освободен, коли се пропускат само през една лента. В часа пик висенето пред входа на София продължаваше 3 и повече часа. Чак около 21.10 часа ТИР-ът бе изтеглен.

Обяснението защо камионът не бе изтеглен цял ден бе меко казано нелепо - чакали се други камиони, на които да се прехвърли товарът.

Голямо задръстване в неделния ден имаше и при пътен възел Петолъчката. Колоната бе дълга с километри. По пътната отсечка има полицаи, но те няма от къде да преведат автомобилите, които са плътно един до друг.

Директорът на МВР Бургас комисар Милен Димитров призовава водачите към търпение.

Тези от тях, които пътуват от Южното Черноморие към автомагистрала „Тракия”, да ползват обходния маршрут през Средец и Стралджа и от там до пътен възел Петолъчката.

Други от водачите, които все още не са тръгнали, е по- добре да изчакат, за да не стоят с часове в задръстванията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2012 в 02:42

Понеже вече мина един работен ден, и понеже съм тъп, та не разбрах.
Какво става с началника на КАТ, който отговаря за тоя участък? Ще го направят ли утре съветник на президента по тия въпроси, или брутално ще го пенсионират?

13.08 2012 в 13:58

В същото задръстване, полицията имаше изненадваща реакция на едно масово нарушение - каране в аварийната лента.

Докато колонките бяха две, управлението им беше лесно и придвижването напред си беше с много добро темпо. Това продължи до момента в който се намери един тарикат да тръгне през аварийната лента. След него тарикатите станаха много. Насмеляха хората и след няма 5 минути моста над Елешница беше с 3 плътни колони. Тогава просто спряхме и оставащия до прехвърлянето към стария път няма и километър го пътувахме поне половин час.

Интересно, но въпреки наличието на няколко полицая, никой не започна да глобява шофьорите от колонката в аварийната лента. А беше толкова просто. Така и така си стояхме, просто един полицай трябваше да мине и да връчи фишовете на всичките тарикати.

Просто и ефикасно. И що пари щяха да се съберат в бюджета. Щяха да стигнат за ремонт на стария път.

Състоянието на стария път беше такова, сякаш не е пипан да се поддържа от както е пусната тази отсечка от магистралата.

13.08 2012 в 10:04

Важното е всички да са с включени фарове докато чакат!

12.08 2012 в 23:37

Значи ако си оставя колата на празна улица с четири платна - паякът ще ми я вземе след три минути. А когато се създава реален проблем за десетки хиляди хора, и реална предпоставка за множество ПТП - "Ми, чакаме брато, кога им стане кеф - ше си го земат, па и сеа нали е неделя ..."
Интересно, утре ще уволнят ли началника на КАТ за тоя участък, или да смятам че вече мога да обявявам колата си за повредена, и да я паркирам когато където ми скимне?

12.08 2012 в 22:53

Хемус :)
Благодарим за поправката.

12.08 2012 в 22:44

За коя магистрала става въпрос, последно, Тракия или Хемус ? Щото гара Яна е на Хемус, а не на Тракия!