Калин Георгиев: Откакто съм шеф на МВР, не е имало незаконно подслушване

Последна промяна на 06 април 2013 в 17:46 2486 7

Калин Георгиев, Снимка: БГНЕС
Калин Георгиев, Снимка: БГНЕС

Откакто съм главен секретар в МВР не е имало нерегламентирано подслушване на журналисти и не сме се сблъсквали с частна подслушвателна техника, коментира пред ТВ 7 главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Той нарече сигналите за нерегламентирано подслушване „несериозни”.

„Малко ми омръзна, защото всичко това ми звучи несериозно, но пак влизам в говорене, което не е мое. Това е политическо говорене, което не е нищо друго, освен ефемизъм за лъжа”, отсече Георгиев.

Той бе категоричен, че докато е оглавявал МВР, не са използвани СРС-та за следене на журналисти или за каквото и да било нерегламентирано подслушване.

„Никога журналистите не са били обект на наказателно преследване за това, че са вършили професията си. Има обаче журналисти, чиято духовна хигиена не е най-добрата и журналисти, които се занимава с не съвсем чисти неща. Те не се ползват с имунитет. Ако някой журналист наруши закона или застраши сигурността на страната, няма причина МВР да не разследва действията му”, коментира шефът на МВР.

Той увери, че през последните четири години властите не са се сблъсквали с частна подслушвателна техника, подобна на описаната в сигнала на БСП.

Разкрива ли сме авто крадци или членове на организираната престъпност, които са подслушвали нашите честоти, но не и подобна техника , за каквато става въпрос, обясни Георгиев.

Той изключи възможността служители на МВР да са изпълнили нерегламентирана заповед на бившия вътрешен министър Цветанов.

„Тези хора знаят, че се проверяват поне веднъж на 4 години и те вярват в инстинктите си за самосъхранение. Не Цветан Цветанов, патриархът да им поръча подслушване, не мисля, че ще го направят”, каза Георгиев.

Той предупреди, че публичното обсъждане на СРС-тата вреди на националната сигурност. Според Георгиев те неправомерно са станали част от предизборната кампания на политиците.

„Явно има хора, които не знаят колко е скучно да се занимаваш със СРС-та, колко е трудно да ги управляваш, а отделно са и скъпи. Това е мечтата на мъжете, които си мислят, че професията на гинеколога е най-секси”, заключи шефът на МВР.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2013 в 11:07

Калинчо е назначен 2009, а исканията за СРС с подписа на Роман Василев са от 2010. Съдът обяви тия СРС за незаконни. Извод - Калинчо лъже и прикрива престъпление по служба.

07.04 2013 в 06:06

А един мармот загъва шоколад...

07.04 2013 в 03:35

Контето от руската филология нещо изнервен.

07.04 2013 в 01:13

Има си хас да е обратното ...:)))

06.04 2013 в 22:50

"Не Цветан Цветанов, патриархът да им поръча подслушване, не мисля, че ще го направят”, каза Георгиев."
"не мисля" е едно, "СИГУРЕН СЪМ" съвсем друго!

06.04 2013 в 19:37

Еба си майката! Повярвах ти.

06.04 2013 в 18:55

Една малка тиква лъже по педа на институцията, създадена от баштиквите. Милиционерска паплач, слуги на най-тъпия премиер за 100 г. Генерал без лиценз. Седи си на тъмното край оградата в Катуница с отбора си и гледа как фенове от Пловдив палят чуждо имущество. Главен комисар - главен тъпънар.