Как се разтресе земята – уникални видеокадри

Юлиан Христов Последна промяна на 22 май 2012 в 14:50 93786 3

Снощното земетресение в София остави спомените за страх у мнозина.

Реалната картина за това какво се случи вчера след 3.00 часа е запечатана от стационарните камери на СДВР, които са част от видеонаблюдението на столицата. От сектор „Видеонаблюдение“ при столичната полиция предоставиха специално за OFFNews.bg някои от най-фрапиращите кадри, които показват разтърсената нощна София.

На някои от тях силата на труса може да се види ясно по силно тресящите се стълбове на уличните лампи и дърветата на площадите „Славейков“ и „Гарибалди“, както и в подлезите при Ректората и на бул. „Тодор Александров“ до католическата църква.

Полицейските камери са заснели и част от трафика по време на земетресението. От кадрите на кръстовището при Ректората ясно личи, че шофьорите с нищо не показват дали са усетили труса.

От СДВР обясниха, че днес сутринта трафикът е бил сравнително по-интензивен. Това може да се обясни с труса и това, че много хора по това време вече са били будни, а някои от тях вероятно са се запътили при свои възрастни роднини.

Вижте още видеа от нощта на земетресението ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2012 в 13:39

Ужас,много страшно,,,,,,,,

22.05 2012 в 17:19

От кадрите на шестият клип се вижда ясно , че лампата , която осветява зоната е добре да се стегне, защото люлеенето и продължи и след спирането на движението на останалите обекти . Дано освен атрактивен сценичен ефект за този клип, все пак в името на функционалноста, се ремонтира. В повечето клипове това което се вижда като движение - особенно където пейзажа е бетонен - се дължи на клатенето на самата камера. При по- стабилен монтаж би следвало - камерата да подскача заедно с пейзажа и движението да не се забелязва - освен в хоризонталните отклонения при по-високите блокове . За мен по-правилно заглавие за този видео-материал е - Как се разтресоха камерите на СДВР или - как се разтресоха дърветата и лампите .. Поздрави! От документална гледна точка кадрите са полезни все пак - Пожелавам на всички пак да ги гледаме - ама само на мониторите .

22.05 2012 в 16:47

Тези от Славаейков са уникални клипчета.
 
X