Кадри от арестите на протеста във Варна

Последна промяна на 05 юли 2012 в 10:18 1888 6

Плакатът на протестите в защита на Морската градина във Варна.
Плакатът на протестите в защита на Морската градина във Варна.

В сайта за свободно споделяне на видеоклипове youtube.com набират скорост кадри от арестите на мирния протест в защита на Морската градина, проведен на 3 юли във Варна.

В клипа липсват кадри от предисторията на случката и причината за ареста не става ясна.

От клипа се вижда как в продължение на няколко минути петима полицаи се опитват да вкарат в патрулната кола добре сложен протестиращ.

Начинанието на служителите на реда минава под освиркванията на демонстрантите.

Въпреки че демонстрацията е съгласувана с община Варна и е обявена за мирна, по време на нея са извършени три ареста.

Ето кадри на два от тях:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2012 в 18:15

Жалко е, че тези глупаци взимат пари от вашите такси...

05.07 2012 в 14:24

Явно с вас сме гледали две различни клипчета.
На клипа който гледах аз, ясно се видя полицейски произвол и ако бяхме нормална държава, въпросният полицай после щеше да си търси работа като охранител някъде.
Явно с вас драги господин Наско живеем в различни държави, но последното на което попаднах четейки законите на България е, че полицаят е длъжен да се легитимира при поискване на документи за самоличност.
В крайна сметка това е нещото, което не направи този полицай (това се вижда на пълното видео) и след поискване от момчето полицая да се легитимира той започна да се обяснява, че е полицай. Това всички го видяхме, но в крайна сметка може би министър Цветанов трябва да прати подчинените си на училище, че да научат законите, които се опитват да прилагат.
След като младежът който беше арестуван продължи да настоява за легитимация от страна на полицая, последният извади белезници.
В крайна сметка всеки нормален българин познаващ законите на страната би реагирал така.
Никой не е длъжен да предостави документ за самоличност на някой дори било то униформен полицай, ако не се легитимира.

05.07 2012 в 11:29

Момчетата наистина бяха арестувани просто, защото бяха наблизо. Първото момче беше арестувано, защото не искаше да си покаже л.к. преди полицая да се легитимира и представете си, имаше наглостта да иска служебен адвокат. След това са му повдигнали обвинения за хулиганство.

05.07 2012 в 11:18

Полицията действа перфектно. Неизпълнение на полицейско разпореждане и съпротива по време на арест - това видях аз.

Ако искате да видите истински полицейски произвол гледайте кадри от 10-ти януари 1997-га когато полицаи биеха хора по почти всички централни улици с палки и крака от счупени в парламента столове. Тогава протеста беше легален, а побоя беше просто заради спорта. Сега протестиращите правят глупости нарушавайки закона, а полицаите просто ги прибират в районните.

05.07 2012 в 11:02

Боже каква смешна история... Направо трагикомична. Българите много обичат своя репресивен апарат. Това ако е в Полша ченгетата да са изяли боя вече, а човека да му се размине.Ами да бе защо никой не бие полицията? Тя си е за бой! :D

05.07 2012 в 10:50

две от момчетата бяха просто сграбчени от полицаите и завлечени до патрулката , без каквато и да е причина ,питах полицая каква е причината за задържане не ми казаха ....