Йоана Кирова не се интересувала от отвличането на свекъра ѝ

29 септември 2013 в 15:15 4552 4

Йоана Кирова. Снимка: БГНЕС, архив
Йоана Кирова. Снимка: БГНЕС, архив

Никога не съм използвала политиката, за да се добера до тайни, да разбера нещо около отвличането на моя свекър Киро Киров.

Това обяви в предаването “Неделя 150“ по БНР Йоана Кирова, която в края на седмицата обяви, че напуска депутатското си място от групата на ГЕРБ. Тя коментира отвличането на бизнесмена, който откупи свободата си от групата на "Наглите" срещу 517 хил. евро.

Кирова определи като абсурдни твърденията, че през 2009 г. е била приета в редиците на партията на Бойко Борисов като жест на обезщетение за неприятностите на семейството.

“Защо ГЕРБ ще ме обезщетява. Аз бях в ГЕРБ преди да се случи това нещастие. И кого са обезщетили от пострадалите при отвличанията, та визирате мен сега. Никога не съм се опитвала и никога не съм искала да се добера до тайните. В политиката съм влязла с други идеи, а не да се ровя кой, за какво и защо. Случаят със семейството ми няма нищо общо с политиката, а е частен случай“, категорична бе Кирова. На въпрос дали е разпитвала бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за отвличането и за “Наглите“ Йоана Кирова отговори лаконично: “Не. Никога“.

По думите на ексдепутатката в парламентарната група на ГЕРБ не е имало пароли и команди, след които всички да напуснат залата. “През цялото време имаше реваншизъм. В един момент, когато ситуацията ставаше абсурдна, ние излизахме. Имаше хора, които не издържаха и ставаха, а другите ги последвахме. Ако това е начинът, по който трябваше да противодействаме на това абсурдно управление, съм съгласна“, заяви още Кирова.

Тя обясни, че причините, поради които напуска парламента, са изцяло лични. "От известно време обмислям това свое решение. Фактът, че по никакъв начин не одобрявам това правителство, а и начинът, по който функционира парламентът, според мен, също е абсурден, просто облекчиха решението. Не само станалото в последните дни. По принцип съм убедена, че това правителство е пагубно за страната. Само по себе си то е съставено от изключващи се компоненти. Националисти са обединени с етническа партия. Това е абсурд. По същия начин и националисти, обединени със социалисти. Интересно ми е кое е нещото което ги свързва, освен омразата. Замислете се, че омразата не трябва да е водещо", коментира тя.

Тя заяви, че остава член на ГЕРБ и не вижда настроения в парламентарната група на ГЕРБ други да я последват отказвайки се от депутатското място.

Относно поведението на ГЕРБ в зала тя коментира:

"Просто в един момент ситуацията става абсурд и ние ставаме и излизаме. Има моменти, в които граничеше с абсолютна подигравка към нас. Някои са по-импулсивни и, когато нещата станат непоносими, те, примерно, стават. Когато ти също усещаш, че нещата излизат извън контрол, просто ставаме и го правим. Наистина имаше моменти, в които държанието от страна на управляващите партии в момента граничеше с абсурдно и обидно. Те просто забравяха къде са и каква институция представляваме всички ние", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови