Иван Киров: Живеем в постоянен страх

Вероника Шербанова 22 април 2012 в 13:55 5296 0

Синът на Киро Киров:
Синът на Киро Киров: "Живеем в страх от разчистване на сметките". Снимка: БГНЕС

"Страх ни е да живеем в тази държава, защото пуснатите на свобода може да се почувстват застрашени от нас, може да поискат да си разчистват сметките". Това заяви пред TV7 синът на една от жертвите на "Наглите" Киро Киров - Иван.  

Делото срещу групата за отвличания "Наглите" приключи с осъдителни присъди само за половината обвинени за тези престъпления.

"Тези хора имат по толкова висящи дела, а те ги пускат на свобода", каза още Иван Киров. Според него в самото дело е имало много абсурди, като се започне от експертизите. "Всичко е заради нехайство", категоричен е той. "Виновна е съдебната ни система. В друга държава при тези обвинения престъпниците щяха да бъдат осъдени".

"Оказва се, че те са свободни, а пък ние сме лишени от нашата свобода. Принудени сме да ходим с охрана, което не е нормално, коментира съпругата му Йоана, депутат от ГЕРБ.

"Удовлетворена съм, че бяха заловени такива крупни престъпници, но в крайна сметка бяха осъдени само четирима от тези, които години наред си играха със съдбите на хората. Не може само четирима души да са отговорни за толкова много отвличания, а другите са пуснати заради направо смешни оправдания", допълни тя.

Според семейството са необходими закони, които да предотвратяват тежките престъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови