Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Истински ще се радвам да не трябва да се сбогуваме

Александра Маркарян 20 февруари 2013 в 16:09 5759 9

Бойко Борисов и министрите от кабинета
Бойко Борисов и министрите от кабинета "ГЕРБ". Снимка: БГНЕС

Истински ще се радвам да не трябва да се сбогуваме, особено с магистрала „Струма“, не знам как ще я договорят, магистрала „Тракия“, българите знаят, че за края на месец май им я бях обещал, сега не носим отговорност. Така са и мариците, така са и двата ЛОТ-а може би на Яна ще станат и на Струма, защото там процесите са необратими и там са вече на асфалт. Но, оттам нататък как ще се оправят, дано българите след тези събития оценят, че всяка капчица кръв по този асфалт, който с такава радост полагаме не ни е нужна и, че изграждането на инфраструктурата беше единственият начин следващите години да се повдигне икономическият растеж, да дойдат инвеститори и да станем нормална държава“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на Министерския съвет.

София е един типичен пример за седем години близо управление на ГЕРБ. Щеше да се случи това и с държавата, но в края на краищата хората имат право да изберат съдбата си.

В София, когато станах кмет, бяха приватизирани над 40 детски градини и синьо-червената мъгла, както я наричаха тогава, а сега в парламента, просто беше разпродала всичко.

Аз го започнах, с Данчето Фандъкова последните няколко години мисля, че направихме това, което тогава само в предизборните кампании всички кандидати за кметове го казваха като какво ще стане някой ден. В тези срокове ние вложихме милиарди, София има едно от най-доброто метро в Европа и евтино при това, има Южната дъга, има Северната тангента, има естакадите на много места.

Надявам се, че поне в София няма да се забуксува и ще успеят да ги довършат. Над 40 – 50 нови детски градини, онези 40 унищожават, а ние 50 строим, смятайте разликата.

Всички спортни зали бяха приватизирани или реституирани като станах кмет. Сега имаме красавица в София, в Пловдив е на ниво всичко сме платили и слагат седалки, на такова ниво е така, че повтарям, музеи и какво ли още не, дълго е да обясняваме, но вие сега ще участвате в предизборна кампания така, че всичко това ще може да се говори“, допълни министър-председателят.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews