Испанският премиер на подбив заради лош английски (видео)

25 ноември 2012 в 10:39 1756 0

Премиерът на Испания Мариано Рахой СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Премиерът на Испания Мариано Рахой СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

Видео, показващо как испанският премиер се запъва с английския по време на Срещата на върха на ЕС, стана хит в интернет.

Сънародниците на министър-председателя Мариано Рахой го взеха на подбив заради тромавите му усилия да води важни политически преговори на английски. Рахой бе в Брюксел в четвъртък, когато Европейският съвет обсъждаше финансовата рамка на ЕС за периода 2014-2020 г. От клипчето обаче ясно се вижда, че политикът започва изречението на английски и го завършва на испански, ненамирайки точната дума на чуждия език. На места вмъква и френски, който владее по-добре от английския. 

Видеото, разпространено в мрежата, е от срещите на Рахой с британския премиер Дейвид Камерън, френския президент Франсоа Оланд и италианския премиер Марио Монти. Интернет потребителите нарекоха неговия език "спанглиш"  - от Spanish (испански) и English (английски).

Освен присмех, клипчето породи и горчивина, че премиерът не успява да опише добре на английски трудностите на Испания, в която безработицата сред младите хора е над 50%. А сред тези безработни млади хора, принудени да емигрират, със сигурност има такива, които владеят много добре английски език и въпреки това не могат да си намерят работа, пише вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !