Quantcast

Инокентий поиска прошка

Последна промяна на 02 декември 2012 в 15:56 1979 1

Варненският митрополит Кирил.
Варненският митрополит Кирил.

Инокентий поиска прошка от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Инокентий, който ръководеше алтернативния синод, е изпратил покайно писмо до митрополит Кирил, който ще ръководи Светия синод до избора на нов патриарх.

"В писмото си Инокентий иска прошка, защото е осъзнал, че е извършил нещо против църквата и се е подписал в него като Крупнишки епископ Инокентий", обясни митрополит Кирил.

Той припомни, че Всеправославният събор през 1998 г. реши Инокентий да бъде Крупнишки епископ и това, че се е подписал с този си сан, означава, че се отказва от разколническия си сан на Софийски митрополит.
По думите на митрополит Кирил най-малко 15 свещеници от Софийска епархия, които са били към синода на Инокентий, са готови да се върнат в лоното на Българската православна църква, както и още няколко духовници от други епархии. Дано да изпълнят тези си намерения, посочи наместник-председателят на Синода.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2012 в 22:52

Безсрамни лицемери, абсолютни сребролюбци и бездуховни хора. Такава жалка картинка са тези "духовно извисени" смешници, че ще е добре ако останат въобще някакви вярващи във България, като гледат какво е борба за власт и как драпат със зъби и нокти да не изпуснат кокала. Българската църква стана жалко комерсиално дружество, управлявано от безскруполни олигарси скрити зад лицемерно говорене и действия, абсолютни лъжци злоупотребяващи с вярата на хората, трупащи дивиденти за сметка на истинската вяра.