Янаки Стоилов: Окупаторите са изостанали

Елица Мартинова 28 октомври 2013 в 08:43 2649 30

Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС
Янаки Стоилов. Снимка: БГНЕС

„Мисля, че студентите в някаква степен са изостанали от днешното време“.

Това коментира пред „Нова телевизия“ по адрес на окупаторите в СУ зам.-председателят на ПГ „Коалиция за България“ (КБ) Янаки Стоилов.

По думите му окупацията подминава най-съществените въпроси, които пречат на развитието на обществото.

Запитан кои граждани ще са „напреднали“, щом смята, че студентите в СУ са изостанали, Стоилов отговори: Напреднали ще бъдат тези граждани, които поставят основните въпроси -диктата на финансовия капитал върху финансите на държавата, диктата на монополите.

Зам.-председателят на КБ коментира още, че акцията occupy е „подчертано лява инициатива, която се прави при финансови институции, а в България се прави от дясномислещи лица“.

Стоилов упорито отказваше да отговори на въпросите на Ани Цолова и Виктор Николаев, свързани с вчерашния щурм на университета, при който провокатори, предвождани от червения депутат Борис Цветков, нарекоха студентите „к*рви на Бойко“. Според зам.-председателя на ПГ на КБ този въпрос е „фрагмент, в който няма смисъл да се навлиза“.

По думите на Стоилов окупацията на студентите е само върхът на айсберга от обществените промени, които правителството на БСП ще донесе. По думите му основният двигател за обществените вълнения е фактът, че правителството подхваща борба срещу монополите.

„Това постоянно противопоставяне между различни български институции се случва, защото започва прегрупиране на икономическите интереси. Защото започна борба със задкулисието и преразпределяне на различни икономически интереси. Партията, като цяло, иска да се промени този модел“, каза Янаки Стоилов.

Запитан дали смята, че всеки, който не одобрява правителството, е дирижиран от някого, Стоилов отрече.

„Може да има и елемент на спонтанност“, каза по адрес на окупаторите в СУ Янаки Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!