И Дора Янкова се изказа за енергийната мафия

01 юли 2013 в 18:35 1992 1

Дора Янкова Снимка: БГНЕС
Дора Янкова Снимка: БГНЕС

Намалявайки цената на тока, засегнахме интереси стотици милиони, обявила депутатът Дора Янкова от БСП в своя избирателен район - Смолян, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

С подобно изявление излезе днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров, а преди седмица първи тази теза застъпи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Дора Янкова е бивш кмет на Смолян и в парламента е в комисията по регионална политика и местно самоуправление, но не участва нито в комисията по енергетика, нито в тази по икономика.

„Анализирайки сектор „енергетика” се убедихме, че ГЕРБ не са правили нищо близо 4 години и затова се получи хаоса с цените”, обяснила Янкова в Смолян.

 

По думите  ú депутатите са спасили са и страната от европейски санкции, приемайки третият енергиен пакет за либерализация, който предишните управляващи са избягвали.

„Постигнахме пълен баланс в енергийната система, с което обаче нарушихме интересите на много играчи, разбивайки статукво, което много хора се страхуваха да пипат и затова има недоволство”, разясни още Янкова.

Тя призова президента Росен Плевнелиев да не налага вето на приетите промени, а да бъде на страната на хората (поне не го обвини, че е в енергийната мафия, както направи Волен Сидеров).

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!