Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хакер: Имаме достъп до вашите пощи

Николаос Цитиридис 29 ноември 2012 в 13:54 12857 22

Anonymous Hungary също са помогнали за свалянето на сайта
Anonymous Hungary също са помогнали за свалянето на сайта

 

Имаме достъп до вашите пощи. 

Това съобщение от анонимен потребител, използващ логото на организацията Anonymous, бе получено днес на обед във Фейсбук страницата на OFFNews.

Според предупреждението са свалени данните "от няколко големи български сайта, като в тях има десетки хиляди мейли, имена, ЕГН и пароли. Голяма част са Abv.bg, mail.bg, Gmail.com, Yahoo.com ... както и много други.

"Както винаги хората използват една и съща парола за повечето си регистрации, така че имаме достъп до вашите пощи. Освен това в пощите има информация за регистрации в други сайтове, банки, форуми. В базата има мейли на обикновени хора така и на адвокати, банкери, политици... Много кореспонденции са свалени и запазени. Честито на печелившите :))))", завършва посланието.

Информацията не беше потвърдена по обичайните канали на Анонимните.

Oт поддръжката на Abv.bg обявиха за OFFNews, че нямат информация за източени данни.

Малко по-късно, в отговор на наше запитване, получихме и мотивите за онлайн атаката: 

Това е в отговор на всичко случващо се и неслучващо се в държавата. Ние ще се борим със всички сили и средства за разкриване на подмолните планове и дейности на всички политици и други паразити изсмукващи и последния живец в България!

OFFNews получи като доказателство и няколко файла с пароли, имена, адреси и имейли на няколко десетки потребители. В тях действително присъстват както частни лица, така и множество фирмени имейли, а също и електронни пощи на преподаватели в Софийския, Лесотехническия, Русенския и Минно-геоложкия университети, дори и един служител на Министерството на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews