Anonymous атакуват масово израелски сайтове

18 ноември 2012 в 18:27 2904 4

Операция
Операция "Израел" бе обявена от Anonymous в петък, 16 ноември.

Стотици израелски сайтове бяха атакувани от Anonymous в отговор на военната операция в ивицата Газа.

"Анонимните" обявиха "Операция Израел" (OpIsrael) чрез видеообръщение, качено в YouTube на 16 октомври. В петък са били атакувани и свалени повече от 600 сайта, включително на Банката на Йерусалим, на Министерството на външните работи на Израел, на туристически агенции и частни блогове.

В съобщение в Туитър Anonymous обявяват, че са пробили защитата на "Машав" - програмата за международно развитие на външното министерство, и са проникнали до базата данни. Часове по-късно сайтът бе недостъпен. Това се случи и с други израелски сайтове като на някои от тях бяха качени протестни надписи, пише Mediapool.

В сряда "Анонимните" разпространиха декларация, в която се казва: "Прекалено дълго както ние, така и целият свят, стояхме безучастно и гледахме с отчаяние варварското, брутално и осъдително отношение на израелската армия към палестинския народ в т.нар. окупирани територии".

В петък съобщението допълваше: "Причините за намесата чрез #OpIsrael трябва да са пределно ясни на всички - случващото се в Палестина и потисничество. Те нямат военноморски сили, армия или бойна авиация. В Газа не се води война".

Организацията изтъква също, че не напада евреите: "Анонимните не са използвали никакви антисемитски изрази в своята кампания, нито подкрепяме по какъвто и да е начин палестинските военни действия или групировките от съпротивата... целта ни е да защитим правата на палестинския народ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!