Големия Маргин отърва съда, не бил наркобос

OFFNews 29 октомври 2013 в 15:33 9545 6

Красимир Маринов-Големия Маргин. Снимка: БГНЕС, архив
Красимир Маринов-Големия Маргин. Снимка: БГНЕС, архив

Красимир Маринов-Големия Маргин, няма да бъде подведен под съдебна отговорност за това, че е ръководил организирана група за разпространение на наркотици. 

Прокуратурата не е намерила доказателства, че той е дирижирал престъпна група от 12 души. От внесения от прокуратурата обвинителен акт става ясно, че името на Красимир Маринов изобщо не фигурира. За лидер на бандата е сочен Стефан Бонев-Сако. Той обаче е склонил за преговори с обвинителите и е поискал споразумение, съобщава в. "Стандарт".

Производството срещу двамата е частично прекратено, а делото е пратено в Спецсъда, потвърдиха за OFFNews от Софийска градска прокуратура. Прокурорите дори посочват, че не само не са открити улики, но и не са установени никакви контакти между Маргините и останалите членове на групата със сочения в обвинението лидер - Сако. Включително - няма дори данни за познанството помежду им. Така Сако се посочва за ръководител на групата, в която присъстват още 12 души.

Големия Маргин за пореден път се отървава от правосъдието. През 2012 г. той и брат му Николай бяха оправдани окончателно от Върховния касационен съд (ВКС) по обвинението, че са замисляли убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.

Прокуратурата не можа да докаже и това, че Маргините са замесени в разстрела на радиоводещия Боби Цанков. След убийството му през 2010 г. Красимир Маринов бе арестуван, а по-малкият - Николай, изчезна. През юни 2013 и това обвинение падна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!