ГЕРБ се цепи през септември

18 август 2013 в 19:24 6846 23

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив

"Подготвя се нов политически проект. В него ще влязат бивши членове на ГЕРБ. Учредителното събрание ще бъде в средата на месец септември." Това заяви в "Предаването на Карбовски по TV7 бившият министър на земеделието в правителството на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да бъде поканен.

"Ние не правим нов проект, за да дойде при нас Борисов, но пък се водят разговори с други хора", обяви бившият министър. Той каза още, че новата политическа структура няма да има лидер. Тя щяла да се управлява от екип млади хора.

В сегашният си вид ГЕРБ е на Цветан Цветанов, заяви още Найденов. "След като Бойко не може да се раздели с Цветанов, това доказва – той иска, но не може. На практика ако Цветанов бъде изгонен, Борисов ще остане без партия ", мотивира се Найденов. 

По отношение на скандалното тефтерче за политически "мокри поръчки" на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов Найденов заяви:

"Поръчваше хора да бъдат мачкани. Това, което се случи с Николай Цонев също беше поръчка. Когато не си съгласен със статуквото, те си те "поръчват", така се действаше", каза бившият земеделски министър.

В същото предаване бившият военен министър по времето на тройната коалиция Николай Цонев говори в унисон с Найденов.

"Засегнал съм много икономически интереси и заради това бях ударен", каза Цонев, който бе арестуван през 2010 г. и обвинен заедно със съдия Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов за подкуп. 2 години по-късно бе оправдан.

"Аз просто отказах да целуна пръстена на Кръстника и затова бях ударен. А кръстникът беше оня, който в последните 4 години управляваше държавата", каза Цонев.

"Няма да си отмъщавам, не съм такъв човек, че да търся реваншизъм, критиките, които отправям и към Борисов, и към Цветанов са принципни, а не лични. Според него хората, които са поръчали ареста срещу него няма да бъдат арестувани", каза още Цонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!