ГДБОП затвори три сайта за музика и филми

Последна промяна на 01 август 2012 в 13:39 4528 17

В затворените сайтове са се взимали сериали от телевизиите и са качвани за безплатно и неограничено гледане.
В затворените сайтове са се взимали сериали от телевизиите и са качвани за безплатно и неограничено гледане.

ГДБОП затвори три сайта, позволяващи на потребителите да гледат напълно безплатно музикални клипове, филми и сериали, без това да е разрешено от правоносителите на продуктите.

Сайтовете, разбира се, далеч не са от ранга на arenabg.com и zamunda.net, но според криминалистите „са нанесени огромни щети на българската и международната индустрия и творците“. Става дума за filmi-bg.org, tv-seriali.net и xvideo7.com. Те вече са недостъпни, след като служителите на ГДБОП са иззели от къща в Крумовград четири сървъра, от които един е стационарен компютър, а останалите – преносими.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2012 в 11:23

Изглежда сте леко заядлив преди обед, но щом ме питате отговарям: Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

08.08 2012 в 10:52

Какво точно значи ГДБОП?!

07.08 2012 в 23:27

Да, и аз също приключвам с философстването макар и двете платформи да са твърде популярни, за съжаление българинът трудно ще плати след като въпросните филмови и музикални заглавия могат да се намерят в над 20 торент сайта. И когато точно тези потребители са заети да "нахранят" Асен Балтечки, защото не пожелаха да разберат че на никой не е приятно да му бъркат в джоба." Във връзка с дългосрочната стратегия за борба с разпространението на пиратско съдържание в интернет, bTV Media Group стартира кампания за защита на авторските права в онлайн пространството - Fair Play. Лице на кампанията е един от най-обичаните и популярни български актьори, безспорният любимец на милиони българи - Асен Блатечки. " За нашата мила родина ние сме най-богатата страна на торент сайтове. Останахме без истински музикални магазини и видеотеки. А собствениците им се преориентираха, кой както може. Друго е да има видеоклубове и вместо да се занимаваш с тарикатлъци на дребно, да наемеш филмът който те интересува и да го изгледаш срещу някакъв наем.Макар и по-остарели заглавия, малцина са тези които са гледали почти всичко, нали.Беше ми приятно, да водим този виртуален диалог.Приятна вечер.

07.08 2012 в 18:13

Съгласен съм с вас, не е хубаво да се развива в тази посока. Изненадах се от това, че не съм чувал нито за netcimena, нито за voyo... Българските филми дълго време оцеляваха извън торентите просто защото правоносителите доволно-бързо можеха да се обръщат към администраторите на замунда, арена и прочие, за да ги подсещат да ги махат. Ако знаех, че съществува netcinema, сега щях да съм гледал повечето от българските хитове за никаквите 2,40. Voyo май играят с доста стари заглавия, но вероятно това е и заради финансовия момент.

За да приключа философиите от моя страна, бих казал, че май ни чака още дълго време в което и консуматорите, и разпространителите ще трябва да узряват, докато нещата се променят. А прави в ситуацията според мен няма.

07.08 2012 в 17:16

По същият начин мога да попитам и аз, какво пречи на собствениците на торент сайтове да минат от другата страна, да плащат права за излъчване? Да пазарът се променя, и всички трябва да се адаптираме но не към авантата, нали? Нали за това Ви дадох пример с онлайн платформата за българските филми и ето още една voyo.bg - прочетете коментарите на видимо разумни люде, а те са тип :Защо да плащам, когато го има без пари. И тук вече иде реч за закони и спазването им, и не за величаене на измислени герои и мъченици това се отнася за собствениците на торент сайтовете. Така че онлайн медии има, но пак се търпят загуби. И колкото до това дали сме страдащи както се изразихте , не не сме плачещи и страдащи. Просто трябва да се спазват правилата. И още един пример преди месец в една от големите техно вериги, предложиха да хакнат игра за плейстейшън. Попитахме ги, ако са на мястото на екипът създал играта, как биха постъпили. Услужлив персонал, грижи се за клиентите, които купуват техниката която предлагат в магазините.

07.08 2012 в 17:04

Зяпачът пред телевизора също не плаща нищо. Това, че същият плаща, за да зяпа онлайн същото това творение значи единствено, че пазарът се изменя и е време правоносителите да еволюират. Пазарът няма да се адаптира към тях, ако те не се адаптират.

Какво пречи на страдащите правоносители да подкрепят и развият онлайн медия, в която те да събират sms-и за излъчването, отделно към това да излъчват и реклами около и в клиповете?

07.08 2012 в 16:41

Имам лек проблем с клавиатурата и моля да ме извините за правописните грешки. Ще трябва да си купя нова. За съжаление няма как да стане без пари.

07.08 2012 в 16:39

Добър коментар, но загубите изобщо не са малко, а ползите относно популяризирането на даден филм или сериал никакви. От опит Ви го казвам. Ето пример с онлайн платформата NETCINEMA. BG и старта с излъчването на филма LOVE.NET само срещу 2,40 лева всеки може да гледа филма и какво се случи. Българинат е свикнал да има от всичко по много и ако може да не плаща, още по-добре. Та 2,40 лева са половин кутия цигари, не филмът "цъфна"веднага "безплатно" във всички торент сайтове издържащи се от платена реклама. Сега вече в тази платформа има много повече български филми, но защо трябва да се плаща нали? Е къде е популяризацията и ползите за правоносителя в този случай питам аз?

07.08 2012 в 16:20

Използването на интернет без пари е измислено и се прави по не един или два начина.

Пропуснатите ползи от правоносителите далеч не са загуби за същите тях.

В много случаи пък именно интернет и пиратството са каналът за популяризацията на съответните произведения на интелектуалния труд, за които иначе ще трябва да се хвърлят десетки, че и стотици хиляди за реклама.

07.08 2012 в 15:43

Уважаеми коментатори, виждам че и сайта който четете и коментирате прочетеното също е под закрила на Закона за авторското право и сродните им права. В последно време на мода са сайтовете за онлайн гледане на телевизии, филми са на мода. Защо ли защото е по-лесно, не се" тровите "да го теглите. От тези неизвестни за вас сайтове, но за съжаление твърде посещавани носят големи загуби на всеки правоносител на територията на Република България. Дали може да ползвате и интернет доставката без пари, защо не измислите и това?
 
X