Френски медии: Български съд наложи смешна глоба на Силвестър Сталоун

Последна промяна на 02 декември 2012 в 20:03 2592 5

Деветашката пещера Снимка: БГНЕС
Деветашката пещера Снимка: БГНЕС

Смешно ниска глоба наложи български съд на Силвестър Сталоун, смутил съня на хиляди прилепи в пещера в България с незаконно направените снимки на филма „Непобедимите 2“. Такива са коментарите във френски медии по повод присъдата заради незаконните снимки в Деветашката пещера.

Сталоун е осъден да плати смешната сума от 5100 евро – по-малко от цената на нов костюм, заради опустошителните последици от снимките. Едва ли сумата щеше да е същата, ако ставаше дума за спокойствието на кученцето чихуахуа на Парис Хилтън, иронично отбелязват френски медии.

Според природозащитниците, внесли жалбата, хиляди прилепи са напуснали пещерата, която е част от Натура 2000 и трета по значимост за прилепите в цяла Европа. Множество прилепи бяха открити мъртви.

Присъдата бе произнесена от Върховния администратвен съд и е окончателна. Съдът реши, че РИОСВ в Плевен е виновна за издаването на разрешение за снимането на холивудската продукция в Деветашката пещера. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2012 в 12:19

Щото... в България си плюем, само колкото дъжд на себе си да правим. Не си насочваме енергията за решаване на същинските проблеми, ами да изпсуваме и... да имаме повод да се напием вечерта - в колко тъпа държава живеем! А не е така :)

02.12 2012 в 22:41

Баячка повече се е изръсил на местна почва до започване на снимките.Глобата си му е толкова.Обаче защо никой не сезира прокуратурата,че ефектът от снимките е в резултат от карт бланш за тях.От всички негодници взели пари за тяхното позволение.Тези трябва да си платят и то не само с пари.

02.12 2012 в 20:54

За него това е по-скоро етичен проблем, сега и други медии ще го обвинят и ще стане ПР проблем.
Иначе отсега е ясно какво ще каже - че никой не му е казал, че не е знаел. Предполагам, че ще дари някакви пари на някоя екофондация.

02.12 2012 в 20:13

Той дали въобще знае?

02.12 2012 в 20:10

Дам, Слай ще си го премести...