Филип Цанов плаши с 3-часови блокади

Последна промяна на 20 юни 2012 в 19:17 1743 2

Снимка: Вероника Шербанова
Снимка: Вероника Шербанова
Организаторите на днешните контрапротести в защита на първоначално приетите промени в Закона за горите заплашиха, че ако не се стигне до решение до края на работната седмица, ще правят 3-часови блокади „на много места в страната“. Информацията беше разпространена от ръководеното от Филип Цанов сдружение „Природата за хората и регионите” след днешния протест, за който самите те твърдят, че се е състоял от 5000 души. За него бяха организирани транспорт и свободно време за служители и жители от Берковица, Смолян, Чепеларе, Пампорово, Самоков, Сапарева баня, Банско, Разлог, Сапарева баня, Добринище, Костенец и Дупница. Според разпространеното съобщение противниците на наложеното вето заявяват, че тяхната коалиция има близка позиция до тази на нейните опоненти. „Общественото напрежение се породи от страхове, че ще се изсече гората и ще се застроят планините. Коалиция „Природата за хората и регионите” е също толкова голям противник на застрояването на планините и безконтролното изсичане на гори. Приетият закон за горите не създава каквито и да било опасности за урбанизация на планините, бетониране и застрояване с хотели. Ние излизаме с предложение, да се прецизират сътветните текстове до степен, че хората да бъдат убедени, че място за страхове няма“, се казва в съобщението до медиите.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2012 в 21:52

„Ние излизаме с предложение, да се прецизират сътветните текстове до степен, че хората да бъдат убедени, че място за страхове няма“

ха, явно целта на прецизирането на текстовете е не да бъде в полза на обществото и горите, а да УБЕДЯТ хората, че е в тяхна полза и както се вижда от последните дни - използват всевъзможни методи за манипулация и дори заплахи - дали ножът не е опрял прекалено близко до безкрайно дълбоките им гърла, че да са се уплашили от разклащането с магнитут 5 000 души по Рихтер?!

20.06 2012 в 19:51

"Ние излизаме с предложение, да се прецизират сътветните текстове до степен, че хората да бъдат убедени, че място за страхове няма"

Това, бих казал, е конструктивно предложение, защо обаче е контра тогава, ако мислим еднакво.
Или са намесени едни пари !?