Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Емил Иванов освободи депутатското си място за Бат' Сали

Нели Чолашка 17 юли 2013 в 09:21 6651 17

Емил Иванов, новият управител на София-област.
Емил Иванов, новият управител на София-област.

Без никакви обсъждания тази сутрин депутатите освободиха свързания с ВИС-2 и съден за побой депутат от ДПС Емил Иванов, за да може той да заеме поста областен управител на София-област.

Срещу дългогодишния кмет на Своге при Тройната коалиция Иванов имаше протести още преди встъпването му в длъжност. Вчера пред сградата на администрацията на бул. "Витоша" 6 протестиращи скандираха и залепиха стикери на ВИС-2, означаващи, че управата е "застрахована" там.

На неговото място ще седне не по-малко известният Александър Методиев-Сали. Бат' Сали е известен със скандали за купуване на гласове, мошеничество, уреждане на побои и сплашвания.

Наскоро разследване на Нова телевизия го уличи като “шеф на частното енерго” в ромската “Седма махала” в Самоков. Местни жители обясниха, че ползват ток без електромери, като в замяна плащат по 20-30 лева на месец. Кабелите за тока директно и безотчетно влизат в домовете на ромите. За организатор на схемата е посочен бъдещият депутат Александър Методиев.

Според репортаж на TV7 Александър Методиев е участвал в схема за купуване на гласове. Пред телевизията роми обвиниха общинския съветник в натиск в полза на определена политическа сила. Тези, които не са искали да участват в схемите, са били нарочно наклеветявани и арестувани, твърди един от свидетелите.

Името на Методиев бе основно спрягано и за побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов. Реферът беше зверски пребит по време на мача между циганския аматьорски футболен тим Спартак-Самоков и Звездец-Горна Малина от първенството на “А” Областната група. Пред Крум Савов от Livesport.bg пребитият футболен съдия заяви, че президентът на Спартак Александър Методиев е предизвикал отборът да го смаже от бой.

Апетитите на Методиев към парламента не са отскоро. На предишните парламентарни избори се явява като кандидат в листата на Коалиция за България, но не успява да стане депутат. Методиев е и няколко мандата общински съветник от „Евророма”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews