Други три села са наводнени в Харманлийско

Юлиан Христов 06 февруари 2012 в 11:22 1602 0

Наводнение
Наводнение

Селата Динево, Любеново и Родопи вероятно също са засегнати от приливната вълна, която заля село Бисер. Това каза за OFFNews.bg Красимир Канев, член на форума OFFRoad-Bulgaria. Селата се намират в по-нисък терен и е вероятно и те да са залети. За момента информацията не е потвърдена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По думите на Канев, който се е отправил към с. Бисер, стихията е била голяма и половината от селото е залято. Канев обясни, че, ако се организират спасителни групи към мястото, е добре те да разполагат с лодки, тъй като селото е труднодостъпно.

Харманлийската река също е преляла, съобщи Канев. По думите му водата е заляла магазини и кооперации в близост. Обастановката в Харманли обаче е спокойна и няма бедстващи или пострадали жители на града.

Първите екипи от спасители и пожарникари вече работят в най-засегнатите части на село Бисер, съобщиха от МВР. Те са насочени към залетите къщи за извеждане на хората от тях. Няма данни за загинали и пострадали хора. Създава се организация за включване в спасителната акция на военни части от Стара Загора. От авиобаза Крумово са осигурени два хиликоптера, които вече са излетели към село Бисер. Екипите на МВР работят в пълна координация със структурите на местната власт и с Щаба на отбраната на Министерството на отбраната. Дават се указания на населението за заемане на високите части на сградите и за изчакване на спасителните екипи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови