Делото "Софийски имоти" днес не тръгна

Юлиан Христов 18 юли 2012 в 10:09 1636 0

Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов
Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов

Заседанието по делото за злоупотреби в дружеството "Софийски имоти" днес не се проведе. Причината е отстраняването на съдия Мирослава Тодорова, която е председател на съдебния състав по едно от делата за злоупотреби в дружеството. Днес за заседанието дойдоха подсъдимите и адвокатите им.

Отлагането на делото остава за неопределен период от време, докато Върховният административен съд не се произнесе по уволнението на съдийката.

Съдия Тодорова  вече е подала искане до Върховния административен съд (ВАС) изпълнението на решението да бъде спряно до окончателното произнасяне на съда по казуса. Мотивът на съдийката е, че така тя ще може да продължи работата си по делата, по които заседава. Тя е един от най-натоварените съдии в Софийския градски съд, като за миналата година е разгледала над 300 дела.

По информация на OFFNews.bg съдия Тодорова гледа общо 8 наказателни дела на първа инстанция. При нея има и 28 въззивни дела. Всички те са замразени, докато не стане ясно кой ще ги гледа. Ако ВАС потвърди отстраняването на съдия Тодорова, тези дела трябва да стартират от начало.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови